Hermes - Sport Akatemia  5 - 1

Kokkolan jäähalli

Hermes B:n voittoisa viikonloppu!

Perjantai-iltana pelattiin Vaasassa B-junioreiden mestiskarsintaottelu Sport Akatemia - Hermes

Hermes oli matkannut Vaasaan mielessään ainoastaaan yksi ajatus. Nyt otetaan revanssi ja pisteet kotiin. Kannustusjoukkojakin oli saapunut Vaasaan kiitettävästi. Vaasalaiskatsomo taisi jäädä vähemmistöksi. Ottelun alla oli käytäväpuheissakin "kutinaa". Tänään meininki on sellaista, että pisteet matkaavat Kokkolaan.

Ottelun ensimmäinen minuutti ei luvannut hyvää. Sportin ensimmäinen hyökkäys kohti Hermeksen maalia ja Kurhelan laukaus heilutti verkkoa. Oho! Ei oltu hereillä tälläkään kertaa. Aika nopeasti maalista päästiin yli ja ottelun pelitapahtumat aaltoilivat kentän päästä päähän. Hermes B osoitti tahtotilansa ja vaiherikkaiden ottelutapahtumien jälkeen Hermes-pukukopissa soi voittolaulut. Joku pelaaja nykäisi apinankin selästään.

Pitkä "kuivakausi" sai päätöksen. Tilastoihin pääsivät Jylkkä (Mäenpää ja Pylväs), Haikonen (Kuoppala Ar) ja Kaunisvesi (Haikonen, Kuoppala An). Ottelun loppuminuuttien jäähyistä huolimatta Hermes-vieraille voitto 1-3. Tärkeät pisteet ajatellen karsintasarjaa.

Karsintasarja jatkui samojen joukkueiden kesken lauantai-illalla Kokkolassa.

Hermes kokoontui kahta tuntia ennen pelin alkua edelleen nälkäisinä, nimenomaan pistenälkäisinä. Pelaajille oli selvää, että jos molemmat viikonlopun pelit hoidetaan, näyttää karsintasarja olevan jälleen mahdollisuuksia täynnä. Ottelut ovat menneet sen verran sopivasti ristiin, että kaikki on vielä mahdollista kevään mestispeliä ajatellen. Peliin lähdettiin pienillä muutoksilla pelaajarosteriin.

Eka erä:

Eilisen Sporttipelin shokkialku mielessä eka vaihtoon lähdettiin sillä mielellä, ettei ainakaan omissa soi. Mutta... ensimmäisestä Hermes-hyökkäyksestä pakki laukoo viivasta Kurhelaa polvisuojiin, sopiva pomppu ja Sport-pelaaja karkuun kohti Hermes-päätyä. Siniviivalla eilisestä tuttu kuvio, leikkaus keskelle, laukaus ja vieraille eka maali. Sama mies, sama kuvio, tilanne 0-1. Voi ei!! Ehkä pieni huokaus valmennukseltakin, mutta pelaajien ilme ei muuttunut. Muutaman Sportin alkuminuutin rynnistyksen jälkeen alkoi Hermes-joukkue päästä juonesta kiinni. Hermeksen peli oli, niinkuin kaikki kolme aikaisempaakin keskinäistä ottelua, selkeämpää. Hyökkäyksiin lähdettiin nopeasti ja pyrkimys oli aina kohti Sport maalia (huom. kirjoittajan näkemys peleistä ;)) . Ja sitten Sport-pakin antaessa vahinkosyötön Sepälle, tämä tasoittaa pelin ajassa 7.19. Haikonen saa huilata hetken huitomisen seurauksena rauhallisemmalla puolella kaukaloa. Alivoima sujuu kuitenkin hyvin. Erän loppuun Sportille jäähy. Ylivoiman ekalla minuutilla ei onnistu ja erätauolle siirrytään tasatilanteessa 1-1.

"Erätauolla mahdollisuus ostaa arpoja" kuuluttaa Torpe. Kiitos Sanna ja muut! Makkarakin maistui.

Toinen erä:

Ylivoima jatkuu. Vähäkainu syöttää Haikoselle, Haikonen heittää piruetin kuin Kiira Korpi, syöttää noulook-syötön Melliinille, jolla on helppo työ siirtää maalinkulmalta tyhjiin. Tilanne 2-1. Kuka hymyili? Ainakin kirjuri. Yhteispeli sujuu yhä paremmin Hermes-pelaajilta. Vastustaja ei saa kuin ajoittain kiekkoa kontrolloidusti Hermespäätyyn. Pitkä vaihtoväli on kolmannen Hermes-maalin pohjana. Hermes onnistuu luomaan pitkän hyökkäyksen ja pakkien vaihtaessa Vähäkainu hyppää laatikkoon ja saa heti hyvän syötön päädystä viivaan, vastakiekkoon lämäri ja Pylväs ohjaa maalin. Hieno maali 3-1. Valitettavasti toista syöttäjää ei kerrottu??? Vähäjäähyisessä ottelussa Nygård käy toisen erän loppupuolella "huilaamassa", mutta alivoima toimii jälleen. Siirrytään erätauolle kahden maalin johdossa. Kahvia ja pullaa!

Kolmas erä:

Katsomoon vaikutti siltä, ettei Sportin pelaajilla ole halua taistella voitosta. Muutama yksittäinen onnistunut lähtö omasta päästä, mutta muuten peli oli heillä roiskimista. Hermes sensijaan onnistui paremmilla lähdöillä ja nopealla keskialueen ylityksellä luomaan maalipaikkoja. Sportin kunniaksi voi sanoa, että maalinedustapelaamisessa he olivat vahvempia. Mutta on Hermekselläkin Fibbe! Kun 202 cm ottaa maalinedustalla hellästi kaulasta ja katsoo tuimasti ristikon takaa, niin vastustajalla tulee kiire vaihtoon.

Mutta palataanpa pelitapahtumiin. Maalinedustahässäkässä, Nygård saa tuikattua kiekon Sportin maaliin ja tilanteeksi 4-1 ajassa 44.31. Syöttäjät Mellin ja Haikonen. Kaunisvesi "koukkaa" jäähylle ajassa 48.00. Mutta päivän kolmas alivoimakin selätetään. Viimeisellä minuutilla Pylväs tekee päivän toisen maalinsa ja sinetöi ottelun loppulukemiksi 5-1 kotijoukkueelle. Syötöt tähän maaliin antoivat Priuska ja Karjalainen.

Opettaja antaa kouluarvosanat viikonlopun peleistä:

Styrman ja Bränn: Onnistuivat maalillaan erinomaisesti molempien otteluiden ensimmäistä laukausta lukuunottamatta. Arvosana 91/2. Pakit perusvarmaa pelaamista. Maalin edessä ei annettu vastujan juhlia. Arvosana 9+. Hyökkäys: Kaikki kentät pelasivat hyvin. Peliminuutitkin jakaantuivat varmaan molemmissa pelissä tasaisesti joka kentällä, koska erikoistilannepelaamista oli suhteellisen vähän, arvosana hyökkäykselle samoin 9 +. Vielä vähän voi parantaa, etenkin ylivoimia ja noita pelin alkuja. Huolto: Harvoin annan kymppejä, mutta nyt tulee, 10-. Valmennus: Puku päälle seuraavaan kotiotteluun ja ajakaa parta! ;)

Ensi viikonloppuna Hermes B lähtee Iisalmeen ja Kajaaniin. Tärkeät pelit ja pisteet jaossa ajatellen pääsyä mestikseen. Toivomme joukkueelle hyvää harjoitusviikkoa ja menestystä vieraspeleihin.

Alla huippukuvia kummastakin ottelusta. Kuvaajana Jari Ehrström.

T: JiiKoo

Tilastot

5 - 1

Sport Akatemia
1 - 12 - 02 - 0
7'MaaliSeppä Riku
15'Jäähy: 2 minHaikonen Miro
20'MaaliMellin Miika
20'MaalisyöttöHaikonen Miro
20'2. maalisyöttöVähäkainu Valtteri
35'MaaliPylväs Robin
35'MaalisyöttöVähäkainu Valtteri
36'Jäähy: 2 minNygård Tony
44'MaaliNygård Tony
44'MaalisyöttöMellin Miika
44'2. maalisyöttöHaikonen Miro
48'Jäähy: 2 minKaunisvesi Aleksi
59'MaaliPylväs Robin
59'MaalisyöttöPriuska Petri
59'2. maalisyöttöKarjalainen Akseli