Hermes B1, B1 Mestiskarsinta

Hermes - Jokipojat  0 - 6

Kokkolan jäähalli

Mitä "isot" edellä sitä "pienet" perässä

Hermes B sai vieraakseen B-junioreiden mestiskarsintaotteluun sarjajohtajan Jokipojat. Ennakkoasetelmat ottelun tuloksen suhteen oli selvästi vierailla, koska edelliset kolme ottelua oli Jokipojat voittaneet. Mutta ottelut ovat menneet lohkossamme joukkueiden välillä niin pahasti ristiin, että vielä Hermes-joukkueessa ja katsomossakin oli uskoa tasaiseen otteluun ja jopa pisteiden voittamiseen.

Ensimmäinen erä olikin hyvin tasainen. Jokipojat pääsivät kuin varkain johtoon ajassa 4.12. Jonkin verran enemmän pelattiin Hermes-päädyssä. Pian Jokipoikien johtomaalin jälkeen Hermes pääsi pelaamaan lähes 1,5 min kahden pelaajan ylivoimaa, mutta maalipaikoissa maila pyörähti, joten erätauolle siirryttiin maalin tappiolla.

Toista eräää pelattiin myös tasaisissa merkeissä. Jokipojat pääsi erän puolenvälin jälkeen ylivoimalle ja heidän ylivoima on tehokas. Päivän ensimmäinen ylivoimamaali ja tilanne on 0-2. Vielä jaksetaan yrittää, mutta tulosta ei tahdo tulla. Toinen Jokipoikien ylivoimamaali tulee erän loppupuolella Liimatan istuessa kakkosta huitomisen seurauksena. Maalivahtien torjunnat kahden erän jälkeen 25-16. Peliä on pelattu enemmän Hermes-päädyssä.

Kolmannen erän alkupuolella jokipojat tekevät pelin neljännen maalinsa ja silloin kotijoukkueen selkäranka naksahtaa kuten "isoilla" eilen. Vastustajan Vartio nykäisee apinan selästään tullessa vaihtoaitioon. On siis Jokipojillakin ollut jollakin maalintekovaihkeuksia. Haikonen joutuu 2+2 min jäähylle tehdessään kaksi perättäistä rikettä. Jälleen ylivoimamaali voimasuhteissa 3-5. Hermes yrittää rikkoa kuparistaan, mutta ei onnistu. Jokipojat tekevät vielä yhden ja niin ottelu päättyy samoihin lukemiin kuin Edustushermes eilen, 0-6. Jokipojat, kiitos rehdistä pelistä ja hyvää matkaa Vaasaan! Joukkue pelaa ehkä alempaa B-jun sm-sarjaa keväällä.

Hermes siirtyy kotijoukkojen huollettavaksi. Varokaa SaPKo! Huomenna pelataan jälleen uusi peli. Ne pisteet ovatkin sitten tärkeät mahdollisen B-jun mestiksen suhteen. SaPKo, IPK ja Hermes kilpailevat tällä hetkellä suorasta jatkopaikasta.

Tervetuloa hallille kannustamaan Hermes B-junioreita huomenna su 27.11. klo 15.30. Silloin Hermes kohtaa SaPKon.