Hermes - RoKi  3 - 2

Kokkolan jäähalli

Hermes B voitti RoKi B:n

Sunnuntaina keskipäivällä, kun luontoäiti alkoi myrskytä ulkona, myrskysi Hermes B kotihallissaan tärkeät pisteet B-junioreiden mestiskarsintaottelussa RoKilta.

Edellinen kohtaaminen oli tapahtunut syyskuun puolessa välissä. Silloin RoKi oli parempi 1-4. Eilen RoKi haki pisteet Vaasasta Sport Akatemialta ja mieli oli varmasti tehdä niin myös Kokkolassa. Toisin kuitenkin kävi. Eilisen yhden pisteen jatkoaikatappion kokenut Hermes B oli nuollut haavojaan kotosalla. Keskittyminen tämän päivän peliin oli selvästi alkanut välittömästi eilisen ottelun jälkeen. Kokoonpanosta puuttui edelleen kolme sairaspedissä olevaa pelaajaa. Myös RoKi oli menettänyt eilisessä pelissä pari pelaajaa loukkaantumisen seurauksena.

Ensimmäinen erä alkoi vauhdikkaasti vieraiden hieman hallitessa. Ajassa 2.54 RoKi siirtyi 0-1 johtoon hyvän hyökkäyksen päätteeksi. Hermes ei lannistunut ja painopiste alkoi hiljalleen siirtyä RoKi päätyyn. Hankittiin vastustajalle hyvän liikkeen seurauksena pari jäähyä. Ensimmäinen ylivoima hukattiin, mutta toinen ylivoima tuotti tuloksen ajassa 14.00. Kakkosylivoiman laituri Ojala siirsi takapatjalta ponnahtaneen kiekon tyhjiin. Syöttäjät Kuoppala Ar ja Seppä. Muita tapahtumia ei sitten ekaan erään kirjattu. Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä Styrman 8, Ronkainen 11. Hermeksellä oli monta maalintekopaikkaa, mistä ei vaan onnistuttu pistämään kumilaattaa verkon perukoille.

Toinen erä: Ottelu jatkuu yhtä vauhdikkaana. Kumpikin joukkue pääsee välillä ylivoimahyökkäyksiin, mutta maalivahdit loistavat kummassakin päässä. Hermes tappaa yhden alivoiman ja kun erän puoltaväliä lähestytään, niin se siirtyy johtoon hyvän hyökkäyksen päätteeksi. Maalarina Mellin ja punaisen maalin sekoittivat Vähäkainu ja Ojala. Hermes pääsee vielä kahteen kertaan ylivoimalle toisessa erässä. Ensimmäinen ei tuota tulosta. Jälkimmäisessä jäähyssä Styrman selvittää alivoimajoukkueen puolittaisen läpiajon. Tämän jälkeen oman pään aloituksessa ei olla tarpeeksi tarkkoja ja RoKin tilastokärki saa tehtyä yllättäin alivoimamaalin aivan erän loppuun. Siirrytään tasatilanteessa lepohuoneeseen. Kirjuri käy syömässä Minnan paistamat makkarat ja hieman analysoimassa katsojien ajatuksia pelistä. Hyvin oltiin mukana, mutta...

Kolmas erä: Tasaista peliä, niinkuin koko ottelu. Hyvää Hermeksen otteissa on se, ettei mitään notkahdusta tapahdu, niinkuin eilisessä pelissä. Styrman nappaa monta hyvää koppia, mutta niin tekee myös vastustajan veskari. Mutta kun jaksetaan painaa, niin tulee tilanteita ja aivan kuin varkain kolmosketju värkkää maalitilanteen ja Priuska sijoittaa kiekon ohi molarin. Syötöt tarjoilevat Peltoniemi ja Mellin. Tilanne kotijoukkueelle 3-2. Vastustajallakin on maalitilanne ja RoKin pelaajat väittävät kiekon olleen Hermeksen maalin katossa, mutta vieressä olevat tuomarit levittävät kätensä; Ei maalia! Peli jatkuu... RoKi ottaa aikalisän. Käärmekeittoa tulossa Hermekselle. Viimeisellä minuutilla RoKin maalivahti lähtee kohti vaihtoaitiota RoKin hyökkäyksen lähtiessä kohti Hermes-päätyä, mutta punainen pelaaja saa katkaistua hyökkäyksen ja maalivahti pyörtää takaisin maalilleen. Yksi sininen pelaaja on kuitenkin ehtinyt jo laatikkoon ja tuomarit ovat tarkkoina. RoKille seuraa joukkuerangaistus, too many players. Huh, huokaa Hermes valmennus ja yleisö. Viimeinen hyökkäys kohti Hermes maalia, mutta summeri ehtii soida. Kotijoukkueelle kolme pistettä ja hyvä mieli taistelupelistä.

Mahdollisuudet suoraan jatkopaikkaan B-jun mestikseen säilyvät. Hermes pelaa vielä seuraavana viikonloppuna Rovaniemellä kaksi ottelua tämän päivän vastustajaa vastaan. Pelit eivät tule olemaan helppoja ja pisteet lujassa, mutta jos pelaajille saadaan hurmos päälle ja usko omaan tekemiseen, niin mikä tietää, vaikka voittolaulu soisi silloinkin pukukopissa. Hyvää matkaa Rovaniemelle ensi viikonloppuna.