Hermes Naiset yj, Naisten Mestis karsinta, lohko 1.

RoKi - Hermes Naiset yj   4 - 2

Lappi Areena

Pohjoisesta saaliiksi voitto ja tappio

Kokkolan Hermes taipui lauantain kärkiottelussa Rovaniemen Kiekolle maalein 4-2. Pitkä matka ja jännitys kiusasivat vieraita ensimmäisen erän ajan, minkä kotijoukkue hyödynsi tehokkaasti iskien lukemat 3-0:aan. Toinen erä oli tasainen ja maaliton, vaikka maalipaikkoja olisi Hermeksen osalta ollut useampaankin maaliin. Viimeinen erä toi tullessaan kaksi kavennusmaalia, joista vastasivat Ida Kuoppala ja Krista Palola, sekä vielä yhden osuman RoKille.

Peli ratkesi ensimmäisen erän haparointiin, jossa Hermeksen maalineduspelaaminen sekä puolustus jäivät pahasti jälkeen RoKin vauhdikkaasta tahdista. Vieraiden hyökkäys sen sijaan toimi ajoittain vahvasti ja kiekko pysyi pitkiäkin jaksoja kotijoukkueen päädyssä. Vain viimeistely jäi uupumaan, osin myös huonon tuurin vuoksi. Kaiken kaikkiaan jäällä nähtiin kaksi tasaista joukkutta, jotka pelasivat fyysistä ja kovatempoista peliä.

Sunnuntaina Oulussa käyty kamppailu Kärpät Akatemiaa vastaan toi Hermekselle 2-4 voiton. Ensimmäinen erä oli huomattavasti helpompi kuin Rovaniemellä. Maalinteossa Hermes onnistui kertaalleen, kun Ida Karjalainen laukoi kiekon Kärppä-vahdin ohitse. Toisessa erässä Ida Kuoppala ja Susanna Viitala veivät Hermeksen 0-3 johtoon, jonka jälkeen Kärpät kavensi 1-3. Kavennuksen jälkeen Kia Lönnbäck iski Hermekselle 1-4 maalin. Kolmannessa erässä peli pyöri edelleen kotijoukkueen päässä, mutta Kärpät onnistui siitä huolimatta kaventamaan vielä 2-4:ään.