Hermes Naiset yj, Naisten Mestis karsinta, lohko 1.

Kiilat - Hermes Naiset yj   2 - 7

Haapajärvi

Hermes haki pisteet Haapajärveltä

Kokkolan Hermes nappasi kauden viidennen voittonsa kaadettuaan Haapajärven Kiilat vieraissa maalein 2-7. Hermeksen maaleista vastasivat Susanna Kupari (2+1), Krista Palola (1+3), Sara Storbjörk (1+1), Johanna Kivelä (1+1), Susanna Viitala (1+1) sekä Josefiina Korpela (1+0).

-Peli oli aluksi tahmeaa ja kaksi erää pelattiin huonoa peliä. Oltiin seisovilla jaloilla eikä saatu sitä kautta omaa peliä kulkemaan. Viisikkopeli ei toiminut tavoitteen mukaisesti, mutta kolmannen erän tiivistys toi tulosta, kertoo joukkueen päävalmentaja Kalle Kivimäki.

Ensimmäisessä erässä Hermeksellä olikin vaisu alku, josta Kiilat pääsi rokottamaan Roosa Marjoniemen avausmaalilla. Alkulämmön puute jäällä sekä turhat jäähyilyt vaikuttivat myös omalta osaltaan pelin kulkuun. Erätauolle lähdettiin kuitenkin Hermeksen johtaessa 1-2 Susanna Kuparin iskiessä molemmat maalit Hermekselle.

Toinen erä oli tilastoiltaan lyhyt. Hermekselle erävoitto ja tilanne 1-3 Krista Palolan onnistuessa ensimmäistä kertaa uudessa joukkueessaan. Siitä huolimatta jotakin jäi vielä hampaankoloon, joten parannusta odotettiin vielä viimeiseenkin erään.

Vasta kolmannessa erässä saatiin selville parempi joukkue. Susanna Viitala maalasi lukemat 1-4:ään, jonka jälkeen Kiilat kavensi 2-4 Emilia Kinnusen maalilla. Loppuerä olikin vieraiden hallintaa, sillä erätauolla tehty tiivistys sekä parempi viisikkopeli antoivat mahdollisuuden useampaan maaliin. Sara Storbjörkin laukoi tulostaulun 2-5:een, Johanna Kivelä 2-6:een ja Josefiina Korpela 2-7:ään. Hermeksen maalilla pelannut Laura Karhula torjui 25 kertaa ja Kiilojen maalivahti Aino Nenola 45 kertaa. Parhaaksi pelaajaksi Hermekseltä valittiin Susanna Viitala.

Hermeksen pelit jatkuvat seuraavana viikonloppuna kahdella kotipelillä, jolloin vastaan asettuu toistamiseen Kiilat sekä Cowboys.