Hermes Naiset yj, Naisten Suomi-sarja, lohko 1

Kiilat - Hermes   4 - 3

Haapajärvi

Otteluraportti Haapajärveltä

Lauantaina Haapajärvellä aamutuimaan pelatussa ottelussa Hermes hävisi Kiiloille niukasti 4-3. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli Hermekselle 0-2 Susanna Viitalan ja Jonna Boströmin maaleilla. Toisessa erässä tauolle lähdettiin 2-3 lukemissa, joista kolmannen osuman iski Susanna Kupari. Viimeisessä erässä Kiilat onnistui tasoittamaan ja tekemään tarvitsemansa voittomaalin.

Hermeksen pelaajamäärä oli pieni, ja peliä jouduttiinkin viemään läpi kahdella kentällä. Raskasta taakkaa lisäsi tuomaripeli, joka vaikutti pelaavan kotiinpäin. Kyseenalaiset jäähyt, potku- ja paitsiomaalit sekä Susanna Viitalalle toisessa erässä jaettu 2+10 min jäähy tavallisesta kamppailutilanteesta pisti miettimään, olikohan vastustajan mielessä jokin muukin kuin reilulla ja puhtaalla pelillä voittaminen. Viitala on Hermeksen kovatehoisin pistenikkari sekä SM-tasonkin jäillä vieraileva pelaaja. Myös kotijoukkueen silkka jäähyttömyys osoitti, että haapajärveläisten virheitä katsottiin läpi sormien, sillä harvoin rangaistuksia jaetaan vain toiselle osapuolelle.

Haapajärven kotiinpäin tuomitseva tuomarilinja oli etukäteen jo tiedossa, mutta silti se sai Hermeksen yllättymään. Harvoin peliä ratkaistaan tuomareilla, mutta tässä kohtaamisessa niin pääsi käymään. Vierasjoukkueen kapeaa rosteria sekä parasta pelaajaa haluttiin rokottaa, ja se näkyi. Myös ottelupöytäkirjaan kirjattuun huikeaan katsojamäärään oli ilmeisesti livahtanut muutama kymmen vieraille näkymättömiä kasvoja.

Seuraava ottelu pelataan kotihallissa lauantaina 10.12. Nivala Cowboysia vastaan klo 15 alkaen.