Hermes Naiset yj, Naisten Suomi-sarja, lohko 1

Hermes Naiset - KalPa Akatemia  9 - 3

Kokkola jäähalli

Hieno voitto Kalpasta!

Viikonlopun ensimmäiseen ja lauantai-illan otteluun saapui vieraaksi Kalpa Akatemia Kuopiosta. Ottelusta odotettiin tiukkaa vääntöä puolin ja toisin.

Ottelu alkoi Hermes Naisten osalta vähän nihkeissä merkeissä ja heti pelin alkuun turha jäähy josta Kalpa päästettiin tekemään ajassa 2:35 ylivoimalla onneekkaan päätypompun avustamana tilanteeksi 1-0. Erän edetessä kotijoukkue sai kuitenkin jalkaa vähän paremmin liikkeelle sekä pelin juonesta kiinni ja niin ajassa 13:16 illan tehonainen Susanna Viitala teki ensimmäisen maalinsa tuoden Hermes Naiset tasoihin ja tilanteeksi 1-1. Erän lopussa Viitala jälleen pahanteossa vastustajan kannalta ja nosti kotijoukkueen 2-1 johtoon ajassa 19:45 todellisella ns. pukukoppimaalilla.

Toiseen erään Hermes Naiset tuli päättäväisesti ja minuutin pelin jälkeen ajassa 21:00 Julia Hagnäs löi komealla laukauksella B-pisteiden välistä taululle 3-1, maali oli alivoimamaali. Erää oli pelattu vain reilut neljä minuuttia kun taululla komeilivat jo lukemat 5-1, Elisa Sippolan maalatessa ajassa 22:46 ja Viitala ajassa 24:20. Tuliko tämän jälkeen Hermes Naisille hiukan hyvän olon tunne kun myös Kalpa päästettiin maalin tekoon. Tätä seurasi kuitenkin Hermes Naisten tehoisku ja kahdeksan sekunnin sisään kaksi maalia, ajassa 33:39 Viitala 6-2 ja 33:47 Jonna Boström tilanteeksi 7-2. Minuutti tämän jälkeen Kalpalle tarjottiin taas helpohko maali löysän puolustuspelaamisen jälkeen. Erätauolle tilanteessa 7-3.

Kolmannessa erässä, erän puoleen väliin asti pelaaminen oli rikkonaista ja sekavaa molempien ottaessa jäähyjä kaksin kappalein. Erän toisella puoliskolla Hermes Naiset kuitenkin löivät lopulliset naulat Kalpan arkkuun kun ajassa 52:30 Viitala alivoimalla ja illan viidennellä maalillaan iski tilanteeksi 8-3 ja Hermes Naisten uusi vahvistus Vaula Mikkonen ensimmäisellä maalillaan Hermes paidassa ajassa 57:26 löi loppulukemat 9-3. Maalirikkaassa ottelussa kovassa vireessä oleva Susanna Viitala iski hienot tehot 5+0. Joukkueelle jatkoa ajatellen hyvää kuitenkin tietää se, kun maalintekijöitä ja tehoja löytyi joka kentällisestä puolustajat mukaanlukien. Susannan lisäksi illan muut tehot jakaantuivat seuraavasti: Julia Hagnäs 1+1, Elisa Sippola 1+0, Jonna Boström 1+0, Vaula Mikkonen 1+0, Sara Storbjörk 0+2, Ida Savolainen 0+2, Lotta Sarkaranta 0+1, Susanna Kupari 0+1 ja Jasmine Ylitalo 0+1.

Lauantai-ilta tarjosi muutenkin kotiyleisölle ja Hermes kannattajille hienoja hetkiä kun Lotta Sarkaranta palasi pienen tauon jälkeen takaisin joukkueen ja jääkiekon pariin, ollen heti Hermes Naisille todellinen vahvistus niin kuin aina on ollutkin. Lisäksi uusi tuttavuus Vaula Mikkonen antoi heti näkyä pelissään, että on joukkueelle myös loistava vahvistus hyökkäyspäähän onnistuen heti ensimmäisessä pelissä maalinteossa.