Hermes Naiset yj, Naisten Suomi-sarja, lohko 1

Hermes Naiset - Kärpät Akatemia  4 - 1

Kokkola jäähalli

Hermes Naisille saaliiksi Kärpän nahka!

Hermes Naiset aloitti sunnuntai-iltapäivän ottelun väkevällä ja jatkuvalla vyörytyksellä kohti Kärppämaalia. Ensimmäisen erän numerollisesti tasaisena piti vain kotijoukkueen laukausten suuntautuminen suoraan Kärppävahdin syliin tai räpsäpuolelle, mistä hän poimi vedot hyvällä prosentilla. Lisäksi ohi ja yli maalin menneitä laukauksia oli luvattoman paljon. Maalivahtien torjunnat, Hermes maalilla Laura Karhula 5 torjuntaa ja Kärppä maalilla Kati Asikainen 18 torjuntaa.

Toisessa erässä Hermes Naisten liike ja vyörytys kohti vastustajan maalia vain lisääntyi ja Kärppämaalissa helähti kun Vilma Wikin aiheuttamat kuokkimiset reilusti nopeampia Hermes pelaajia vastaan koitui Kärppäjoukkueen kohtaloksi ensimmäisen kerran ajassa 28:14 Sara Storbjörkin niitattua ylivoimalla tilanteeksi 1-0 hienon kuvion päätteeksi. Syöttöpisteet maaliin merkkautti Susanna Viitala ja Susanna Kupari. Ei mennyt kuin reilu minuutti niin tilanne oli 2-0 ja jälleen iski Storbjörk, Viitalan todella hienosta passista. Toinen erä oli täyttä Hermes Naisten hallintaa. Maalivahtien torjunnat Hermes 5 ja Kärpät 22.

Kolmas erä alkoi Hermes Naisten osalta hienosti kun Krista Palola näytti mallia miten tilanteet pitää pelata loppuun asti kunnes tuomari viheltää pilliin. Palola survoi maalin kulmalta tilanteeksi 3-0 ajassa 41:05 hyvän hyökkäyksen päätteeksi. Tämän jälkeen vähän löysä pelaaminen omassa päässä kostautui ja antoi uskoa Kärppä leiriin kun ajassa 42:30 Kärpät sai maalinedus tilanteesta kuparisen rikki ja tilanteeksi 3-1. Palola kuitenkin kaunisteli numeroita vielä kertaalleen ja löi loppulukemat 4-1 Hermes Naisille ajassa 54:18 Ida Savolaisen hienosta esityöstä.

Ottelu oli Hermes Naisilta suhteellisen tasapainoinen esitys kokonaisuudessa ja joukkueen peli on muutenkin hyvällä mallilla. Kaksi ensimmäistä erää todella hyvää pelaamista joka ketjulta ja kolmannessa erässä hieman päästettiin myös vastustajaa mukaan peliin. Maalivahtien torjunnat koko ottelussa Hermes 19 ja Kärpät 51. Uusi Hermes peluri Henna Pietilä onnistui hienosti ja esitti puolustuksessa loistavaa pelisilmää ja rohkeaa pelaamista heti ensimmäisessä pelissään. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikonlopun Itä-suomen kiertuetta Joensuu-Lapinlahti.

Suomi-sarjan lohko 1 kärjessä on tasapistein kolme joukkuetta, Virkiä, Hermes ja Jokipojat Ladies. Kaikilla 12 pistettä, mutta Jokipojat yhden ottelun enemmän pelanneena. Pistepörssin kärkitila on tukevasti Hermes Naisten tehotykin Susanna Viitalan hallussa pisteillä 12+9.