Hermes B1, B1 Suomi-Sarja

Hermes - YJK  5 - 3

Kokkolan jäähalli

Pisteet kotiin, Hermes B

Hermes B pelasi sunnuntaina viikonlopun toisen kotiottelunsa. Vastaan asettui YJK Ylivieskasta. YJK otti lauantaina kotiottelussaan Sport Akatemialta kaksi sarjapistettä ja matkasi nyt sunnuntaina Kokkolaan mielessään pisteiden ryöstöretki. Joukkueet kohtasivat kauden alkuun harjoituspelin muodossa. Tässä ensimmäisessä kohtaamisessa Hermes oli selkeästi parempi voittaen silloin 7-0. Mutta kumpikin joukkue on kauden tähän pisteeseen päästyään pelannut kovia karsintapelejä ja ennakkoon ottelusta oli tulossa tasainen.

Ensimmäinen erä: Ennakot pitivät paikkansa. Ottelusta tuli tasainen. Tosin ensimmäiset minuutit näyttivät kotijoukkueen kannalta pahalta, sillä YJK tuli peliin kovalla temmolla ja loi tilanteita Hermeksen päätyyn. Kova painostus toi tulosta, hieman Hermes-pelaajan avustuksella, Saari tekee vieraille 0-1 johtomaalin ajassa 5:23. Vähitellen kotijoukkue sai pelin juonesta kiinni ja pelitilanteet tasoittuivat. Kellon pysähtyessä aikaan 13:45 Peltoniemi tasoittaa, syöttäjänä Seppä. Ja muutama minuutti tästä Mellin saa laittaa tyhjiin hyvien syöttöjen (Kaunisvesi, Haikonen) päätteeksi. Kielikysymykset eivät kuulu pelikentälle, sen saa tuta YJK:n pelaaja, OR ja raporttia kurinpitäjälle. Erätauolle siirrytään Hermeksen johtaessa peliä 2-1. Minna ja Marikka oli keittäneet hyvät kahvit ja makkarakin maistui.

Toinen erä: Tasaista pelaamista ottelun painopisteen kääntyessä yhä enenevässä määrin YJK:n päätyyn. Maalipaikkoja on Hermeksellä useita, mutta viimeistely ontuu. Erän alkupuolella jäähyillään, Hermes kahteen otteeseen YJK kerran. Jälkimmäisen Hermes-jäähyn loppupuolella Ehrström onnistuu alivoimalla tekemään Hermeksen kolmannen maalin, syöttäjät Ahlskog ja Karjalainen. Muita tilastomerkintöjä ei tähän erään sitten tulekkaan. Maalivahtien torjunnat kahden erän jälkeen YJK Mattila 34, Hermes Bränn 19.

Kolmas erä: Erän alkuun ei Hermes ole tarpeeksi hereillä. YJK tekee toisen maalin ajassa 41:13. Kun vielä parin minuutin kuluttua Hermes-pelaaja saa jäähyn kampituksesta, tuntuu tilastomiehelläkin hikoavan kädet. Mutta turhaan! Alivoimaa ei ehditä pelata kuin 15 sekuntia, kun Hermes saa painettua kiekon vastustajan maalille ja kiekon ollessa pelattavissa Viklöv työntää kiekon maaliin. Pelin toinen alivoimamaali, syöttäjiä ei merkitä. YJK:n pelaaja ei malta pitää suuta kiinni, vaan tulkkaa rumalla kielellä tuomarille tekstiä, josta saa ansaitusti henkilökohtaisen kympin. Pojat pojat ei saa sanoa v....! Meillä ainakin pestään suu saippualla! Tästä tapahtumasta alkaakin jäähysuma. Jäähyjä määrätään vuorotellen. Välillä pelataan 3-3 peliä, mutta maaleja ei saada aikaan, ei kumpaakaan päähän. Tilanne kiristyy vielä kertaalleen, kun YJK:n pisterohmu Hatula onnistuu hienolla ylämummolaukauksella tekemään YJK:n kolmannen ajassa 56:25. Jännitystä peliin luo YJK:n aikalisän (58:25) jälkeinen aloitus Hermes-päädyssä, YJK ilman maalivahtia 6-5 vastaan. Mutta Hermes kestää. Tilanne purkautuu Ojalan vapauttaessa Ahlskogin maalintekoon, Hermes voitto 5-3 viimeinen tyhjiin. Hermekselle ottelussa kakkosia 10 min edestä, YJK:lle 8 min. Suu on pidettävä supussa, eikös juu?

Ensi viikonloppu huilataan peleistä. Seuraava kotiottelu 4.2. klo 18:20. Vastaan asettuu silloin Sport Akatemia. Tervetuloa kannustamaan Hermes B voittoputkeen!