Hermes Naiset yj, Naisten Mestis loppusarja, lohko 1.

APV - Hermes   4 - 7

Alavus

Hermes Naiset tulta ja tappuraa!

Hermes Naisten ensimmäiseen mestis jatkosarjan otteluun lähdettiin vähän odottavalla mielin mitä vastaan tulee. Oma tasomme tiedettiin, mutta vastustajasta ei kokemuksia käytännössä ollut. Se tiedettiin, että lauantai-illan vastustaja livahti mestikseen loppusyksystä kovin helpoista ovista karsintalohkojen ollessa aika epäonnistuneita.

Niinhän ne ennakkoarvailut pitivät täysin paikkaansa. Hermes Naiset lähtivät otteluun kolmen tasaisen kenttäkoostumuksen voimin sekä vahvan maalivahtipelin turvin. Ensimmäinen erä oli vähän tunnustelua alkuunsa, jota Hermes Naiset lähtivät kuitenkin viemään hyvällä liikkeellä kohti vastustajan maalia. Ajassa 12:01 Ida Savolainen avasi maalihanat Jasmine Ylitalon syötöstä. Tämän jälkeen tuli ehkä vähän hyvän olon tunne, koska kiekko oli pyörinyt pääsääntöisesti vastustajan päädyssä. Erän loppuun annettiin kaksi helppoa maalia omista karkeista virheistä ja erätauolle jouduttiin poistumaan 2-1 tappio asemassa.

Valmennuksen silmin toiseen erään mitään ei kuitenkaan tarvinnut erityisesti muuttaa, niin hyvä luottamus omaan tekemiseen oli ensimmäisen erän jäljiltä. Erätauon aikana annetut ohjeet alkoivat tuottaa tulosta. Hermes Naiset lähti heti toisen erän alkuun viemään peliä ja maalinedus tilanteesta rebaundin seurauksena Krista Palola niittasi pelin tasoihin ajassa 25:28. Toiseen erään tehtiin vielä pari lisämaalia joilla erä vietiin tyylipuhtaasti 3-0. Maalintekijöinä Elisa Sippola ja Susanna Viitala. Erätauolle siirryttiin vierasjohdossa 2-4.

Kolmas erä alkoi Hermes Naisilta toisen erän tapaan hyvällä liikkeellä ja ajassa 41:12 Vaula Mikkonen sivalsi tilanteeksi 2-5. Tilanne tuntui jo vähän liiankin helpolta ja aina silloin myös vastustaja on vaarallinen sekä käyttää tilanteensa hyväkseen, näinhän APV Naiset pääsivät vähän kaventamaan kunnes taas Hermes Naiset näytti kuka ottelua vie. Ennen loppusummerin soidessa maaleja tehtiin vielä kaksi Hermekselle ja yksi annettiin myös vastustajalle, Hermes maalit merkkauttivat itselleen ajassa 46:44 Susanna Viitala ja loppunumeroiksi 4-7 sekä vierasvoiton takeeksi ajassa 49:13 loistavan pelin pelannut Ida Savolainen ottelun toisella maalillaan.

Hermes Naisten tehot jakautuivat valmennuksen silmin niinkuin pitääkin, jokaiselle kolmelle kentälliselle tasaiseti mikä antaa ilonaiheita jatkoa ajatellen. Hermes Naisten tehopisteet, Susanna Viitala 2+1, Sara Storbjörk 0+3, Ida Savolainen 2+0, Vaula Mikkonen 1+1, Elisa Sippola 1+1, Jasmine Ylitalo 0+2, Krista Palola 1+0, Henna Pietilä 0+1 ja Lotta Myllyaho 0+1. Malviina Kortessalo Hermes maalilla esitti takuu varmaa työtä, torjuen ottelussa 41 kertaa ja antaen joukkueelle mahdollisuudet voittoon.

Hermes Naisten osalta pelit jatkuvat viikon päästä sunnuntaina kotiottelulla RoKi Naisia vastaan. Toivon mukaan loputkin sairastupalaiset saadan mukaan ja reservissähän oli tässäkin pelissä suunnitelmallisesti Lotta Sarkaranta joka vahvistaa jälleen Hermes hyökkäystä viikon päästä.