Hermes B, B-Nuorten Mestiskarsinta

Hermes - JYP  2 - 6

Kokkolan jäähalli

Kotitappio Hermes B:lle, Jyp parempi tällä kertaa

Hermes B sai lauantaina vieraakseen ensimmäiseen mestiskarsinnan kotiotteluunsa Jyp B-juniorit. Jyp oli voittanut edellisenä viikonloppuna molemmat ottelut vieraskentällä, joten odotettavissa oli kova vierasjoukkue. Viime kaudella Jyp tippui B-junioreiden alemmasta sm-sarjasta ja on varmasti tästä syystä sisuuntunut joukkue. Kokemusta kovasta sm-sarjasta on joukkueessa usealla pelaajalla.

Ottelun alku lupasi tasaista peliä. Hermes pysyi hyvin vauhdissa ja karvasi vastustajan päässä tehokkaasti. Ottelun edetessä Jyp pääsi paremmin omaan peliin. Ja erän viimeisen neljänneksen lähestyessä Jyp avasi maalitilin Hermeksen pienellä avustuksella. Ja tästä ensimmäisestä maalista vain 17 sekuntia niin kiekko on uudelleen Hermes-maalissa. Maalin jälkeinen vaihto! On se sitten vastustajan tai kotijoukkueen maali, tärkeää olla hereillä, toteaa Ruotsalainen penkin takana. Hieman Hermes-pelaajien pää notkahtaa, koska tilanne hetkessä 0-2. Ja kun Jyp tekee vielä kolmannen maalin erään, poistutaan tauolle 0-3 tappioasemassa.

Toinen erä oli maaliton. Hermekselläkin oli muutama hyvä maalipaikka, mutta ei saada tulosta. Pitkä vaihtoväli saa ajoittain aikaan kovan paineen Hermeksen päätyyn Jypin toimesta. Koko ottelun paistoi läpi Jypin pelaajien kovat syötöt ja hyvä kiekon vastaanotto. Lisäksi joukkue oli suurikokoisempi ja sitä kautta vahvempi vääntötilanteissa. Hermes ei kuitenkaan antanut yhtään periksi. Joukkue taisteli eikä luovuttanut, ei koko ottelun aikana.

Kolmas erä pelattiin jälleen lyhyellä vaihtovälillä. Ja vihdoin ajassa 43,09 Seppä onnistuu maalinteossa Robinin avatessa laidan kautta Rikun läpiajoon. Tunnetaso nousee avausmaalin myötä. Hermeksellä oli tilanteita päästä maalin päähän, mutta silloin Jyp rankaisi. Se tekei nopeaan tahtiin kaksi maalia hyvien hyökkäyksien päätteeksi ja herkutteli jopa hienolla mallin takaa tehdyllä biljardisyötöllä. Hermeksen Rautaoja tekee joukkueen toisen maalin Ojalan ja Peltoniemen avustaessa. Sitten vähän nahistellaan kotijoukkueen maalin takana. Kaksi kummastakin joukkueesta joutuu kaukalon toiselle puolelle penkille huilaamaan. Hieman sanailua toimitsijoiden yli. Jäähyjen jälkeinen aloitus Hermeksen päädyssä. Kiekko ei ehtinyt kunnolla jäähän, kun Jyp teki samantien kuudennen maalin. Tämä oli lopulta ottelun lopputulos (2-6).

Katsomoanalyysi: Jyp parempi syötöissä ja syötön vastaanotoissa =rutinoidumpi joukkue. Hermes pysyi vayhdissa hyvin mukana. Hyvä puoli, ettei Hermes luovuttanut missään vaiheessa. Joka ketju teki parhaansa. Muutama oma virhe pois, niin peli olisi ollut vielä tasaisempi. Jyp ei sortunut virheisiin, vaan pelasi hyvää puolustuspeliä. Hermeksen maalilla Mattila onnistui hyvin.

Huomenna vastassa KKP/K-Laser Akatemia. Siis heti uutta matoa koukkuun! Hyvä päivällinen ja pitkät yöunet kotisängyssä. Silloin kroppa on valmis huomiseen koitokseen. Tervetuoloa kannustamaan! Ottelu alkaa klo 15.30. Kannustusta tarvitaan!

Kuvasatoa ottelusta, kuvaajana Jari Ehrström.

T: JiiKoo

Tilastot

2 - 6

JYP
0 - 30 - 02 - 3
15'Jäähy: 2 minVähäkainu Valtteri
43'MaaliSeppä Riku
43'MaalisyöttöPylväs Robin
51'MaaliRautaoja Joonas
51'MaalisyöttöOjala Vili-Valtteri
51'2. maalisyöttöPeltoniemi Kalle
56'Jäähy: 2 minHeikkilä Arttu
56'Jäähy: 2 minKarjalainen Akseli
58'Jäähy: 2 minPlusisaari Jami