Hermes B, B-Nuorten Mestiskarsinta

Hermes - KKP/K-Laser Akatemia  8 - 6

Kokkolan jäähalli

Vaikea ottelu, mutta kotivoitto Hermes B:lle

Hermes B sai viikonlopun toiseen kotipeliin vastustajaksi pohjoisen suunnasta KKP/K-Laser Akatemia B-joukkueen. Lauantain kotitappio oli varmaankin unohdettu ja tunnustettu Jyp paremmaksi. Nyt oli uusi peli edessä ja toivo paremmasta ottelusta. Kokoonpano oli lähes sama kuin lauantain ottelussa. Katsomossa oli odottavan jännittynyt tunnelma. Sekin odotti parempaa peliä Hermekseltä.

Eka erä: Ottelu alkoi Hermeksen kannalta huonosti. KKP/K-Laserin käytännössä ensimmäinen hyökkäys ja kiekko kimposi onnekkaasti melkein miinuskulmasta moken mailan kautta Hermes-maaliin. Tästä ei kuitenkaan hätkähdetty, vaan Hermes alkoi jauhaa jo tutuksi käynyttä tehokasta karvauspeliään. Vastustaja pakotettiin huonoihin avauksiin ja maalitilanteita syntyi toinen toisen perään. Ajassa 5.08 Seppä sitten onnistuu siirtämään maalivahdin torjunnasta kimmonneen kiekon pömpeliin. Mutta mutta... pari minuuttia tästä, niin annetaan turhaan omassa päässä tilanne vastustajalle ja jälleen soi mollivoittoinen masurkka. 1-2 vastustajalle. Valmennus herättelee joukkuetta. Onneksi joukkue herää. 7.49, vain 27 sekkaa kuluu aikaa, kun Hermes tasoittaa. Nuorukainen Plusisaari saa nimet kirjoihin, Pylväs ja Seppä auttoivat syötöillään. Ja taas kuluu vain minuutti, niin Melliin laukoo yläpesään. Tähänpä ei syöttäjiä löydetä. Taklaustilanteen jälkiseurauksena tuomaristo näkee vastustajan pelaajan suorittavan potkuliikkeen pelaajan maatessa jäässä. Ja tämä lajihan ei ole jalkapalloa. Ankara teko, ottelurangaistus KKP/K-Laser pelaajalle. Hermes saa viiden minuutin ylivoiman. Mutta tehotonta on. Ei osattu pelata ja ratkaista ottelua tässä vaiheessa. Vastustaja selvisi tilanteesta ja kohta Hermeksen luukku aukeaa kaukalon toisella puolella rangaistuksen merkiksi. Vastustaja hyödyntää ylivoiman ja niin tauolle siirrytään 3-3 tilanteessa. Maalivahtien torjunnat soittavat sen, että peliä pelattiin toisessa päässä, osaksi tietenkin ison rangaistuksen vuoksi. Hermes 3, KKP/K-Laser 18. Vaikea erä omille maalivahdeille.

Toinen erä: Maaleja tehdään vuorotahtiin. Ensin KKP/K-Laser, sitten Hermes (Heikkilä, Ahlskog, Ehrström). 36.11. Haikonen, 37,35 KKP/K-Laser ylivoimalla. Ei osattu pelata johtoasemassa, vaan aina vastustajalle annettiin tilaisuus tulla peliin kiinni. Maalivahtien torjunnat Hermes 6, KKP/K-Laser 20. Osoittaako lukemat sen, että Hermes tehoton maalinteossa, vai vastustajan mv liian hyvä? Erätauolle 5-5 lukemissa.

Kolmas erä: Erä aloitettiin jälleen ylivoimalla. Tehotonta tuntui olevan Hermeksen ylivoima. Mutta ajassa 45,13 Haikonen löysi yläpesästä kiekon mentävän reiän. Tähtäyksessä avustivat Karjalainen ja Honkakoski. Jos Hermes oli tehoton ylivoimassa, niin vastustaja oli tehokas. KKP/K-Laserin kuudes tasoittava maali ajassa 48,22.Huh huh! Vastustaja osasi käyttää harvat tilanteet hyödykseen. Heikkilä ottaa ohjat käsiinsä laukaisten tolpan juuresta maanuoliaisen vastustajan verkkoon ajassa 51,06. Tämä maali oli sitten käytännössä voittomaali. Pari minuuttia tästä, niin Pylväs vielä kaunistelee voittolukemiksi 8-6. Tähän maaliin syöttäjiksi löydettiin Seppä ja Heikkilä. KKP/K-Laser Akatemia ottaa aikalisän tässä vaiheessa. Pieni mahdollisuus vastustajalle avautui, kun Hermes-pelaaja ohjattiin "yksiöön" koukkaamisen takia. Kuudella neljää vasten voisi vielä tasoittaa pelin. Mutta nyt Hermeksen alivoima toimi. Ottelun lopputulos 8-6. Maalivahdit torjunnat viimeisessä erässä; Hermes 6, KKP/K-Laser 13.

Loppuanalyysi: Ottelu oli Hermeksen, mutta alivoima pelattiin huonosti. Muutama turha oman pään virhe edesauttoi vastustajaa pysymään pelissä. Hermes oli selkeästi parempi pelitilanteissa tasakentällisin. Maalivahtien torjunnat osoittavat sen, että peliä pelattiin pääosin vastustajan päädyssä. Hermes-pelaajien hyvä kunto ja sinnikäs tahto, sekä hyvä kannustus valmennukselta toivat voiton, vaikka hieman pitkän kaavan mukaan. Vastustajajoukkueen valmennuksesta ei voi sanoa (näin katsomoisänä ja ammattikasvattajana) samaa. "Laatusanoja" kuului katsomoon saakka. Jos joukkue niitä vaatii, niitä täytyy silloin antaa, mutta Hermes-valmennus kehuu ja kannustaa. Siitä suuri plussa heille! Jos virheitä tulee, otetaan opiksi ja tehdään seuraavalla kerralla paremmin ja huolellisemmin.

Ensi viikonloppuna Hermes B matkaa IPK/Kalpan, sekä Hokin vieraaksi. Seurataan peliä tulospalvelun kautta ja kukaan ei estä lähteä lomareissulle kannustamaan poikia pisteputkeen.

Teksti JiiKoo, kuvat Jari Ehrström

Tilastot

8 - 6

KKP/K-Laser Akatemia
3 - 32 - 23 - 1
5'MaaliSeppä Riku
7'MaaliPlusisaari Jami
7'MaalisyöttöPylväs Robin
7'2. maalisyöttöSeppä Riku
8'MaaliMellin Miika
18'Jäähy: 2 minHeikkilä Arttu
34'MaaliHeikkilä Arttu
34'MaalisyöttöAhlskog Tobias
34'2. maalisyöttöEhrström Erik
36'MaaliHaikonen Miro
37'Jäähy: 2 minAhlskog Tobias
45'MaaliHaikonen Miro
45'MaalisyöttöKarjalainen Akseli
45'2. maalisyöttöHonkakoski Elias
47'Jäähy: 2 minAhlskog Tobias
51'MaaliHeikkilä Arttu
53'MaaliPylväs Robin
53'MaalisyöttöSeppä Riku
53'2. maalisyöttöHeikkilä Arttu
58'Jäähy: 2 minPlusisaari Jami