Hermes B, B-Nuorten Mestiskarsinta

Diskos - Hermes   4 - 6

Jyväskylä harjoitushalli 2

Kova kiri puri, Hermes B voittoon Jyväskylässä

Hermes B:n kiri puri Jyväskylässä Diskosta vastaan. Hermes B matkasi hieman vajaalukuisena Jyväskylään pelaamaan kahta vieraspeliä Jyväskylän joukkueita vastaan. Menneellä viikolla oli harjoiteltu poikkeuksellisen pienellä ryhmällä. Kuumetauti oli saattanut osan pelaajista petiin. Joukkueen moraali oli kuitenkin korkealla ja muutaman pakin puuttuessa hyökkääjistö otti roolin pakkien paikalta. Peliä pelataan joukkueelle, ei kellekkään pelaajalle. Ensin lauantaina oli vuorossa Diskos B. Ottelu oli joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella. Odotettavissa oli tasainen ottelu.

Eka erä: Haikonen löi luuta kurkkuun ennenkuin eka minuutti oli ehtinyt kulua. Hyvä alku Hermekseltä. Syöttäjät maaliin Honkakoski ja Paakki. Diskos jäähyili parin kakkosen myötä, mutta Hermes-ylivoima ei vielä toiminut. Kun Diskos sai pelaajat pois boxista, se tekikin yllättäen tasoitusmaalin. Tikkaria siis tarjottiin jo ottelun alkuvaiheessa Hermekselle, mutta se ei kelvannut. Kun Diskos sai vielä erän loppuun toisen maalin ylivoimalla, mentiin erätauolle kotijoukkueen johtaessa 2-1.

Toinen erä: "Huono erä Hermekseltä!", pelaajatarkkailija Ehrström (objektiivin läpi kurkkiva) totesi wapp-viestissään. Diskos lisäsi johtoaan ajassa 28.01. Vielä kun erän loppuun tuli Hermekselle kaksi samanaikaista jäähyä, oli tikkari nyt Diskoksen huulilla. Mutta tästä alkoi Hermes-pelaajien nousu. Jäähyt tapettiin ja mentiin nauttimaan käärmekeittoa pukukoppiin.

Kolmas erä: Kun erää oli pelattu runsaat kuusi minuuttia, oli Diskoksen pelaajia yhtä'äkkiä kaksi samaan aikaan jäähyllä, hutomista ja kampitusta. Yv2 tuotti tuloksen... ja 21 sekunnin kuluttua toinen. Eka maalin tekijänä Honkakoski (Haikonen) ja toisen maalarina Mellin (Ahlskog, Torkinlampi). Peli oli tasan 3-3 ja kaikki taas mahdollista. Hetki tästä, niin Diskos kuittaa nämä maalit vieden vielä kerran kotijoukkueen johtoon. Mutta ei aikaakaan niin Paakin (Ahlskog) lämärin seurauksena kiekko löysi tien Diskoksen maaliin. Kolmannen erän loppupuolella Diskoksen pelaajan polvitaklauksen myötä saatu viiden minuutin ylivoim,a ja sen aikana Paakin tekemä (Haikonen) ylivoimamaali, auttoivat tällä kertaa Hermes B:n lopulta ottelun voittoon. Ottelun niitiksi 5-5 vastaan Diskoksen pelatessa ilman maalivahtia Ojala (Torkinlampi) onnistuu maalinteossa. Ottelun lopputulos Hermekselle hyvän kolmannen erän kirin johdosta 4-6, kolme sarjapistettä ja hyvä mieli. Huomenna Jypin kimppuun.

Paikalla ollut kuvaajamme lähettää kuvasarjan ottelusta ja sen jännittävistä vaiheista myöhemmin otteluraportin loppuun. Hyvä Hermes B!.

Teksti JiiKoo, kuvat Jari Ehrström

Joukkueenjohtoa myhäilemässä ottelun jälkeen.

Tilastot
Diskos

4 - 6

2 - 11 - 01 - 5
0'MaaliHaikonen Miro
0'MaalisyöttöHonkakoski Elias
0'2. maalisyöttöPaakki Arttu
18'Jäähy: 2 minOjala Vili-Valtteri
35'Jäähy: 2 minLindqvist Valter
36'Jäähy: 2 minRautaoja Joonas
47'MaaliHonkakoski Elias
47'MaalisyöttöHaikonen Miro
48'MaaliMellin Miika
48'MaalisyöttöAhlskog Tobias
48'2. maalisyöttöTorkinlampi Eero
52'MaaliPaakki Arttu
52'MaalisyöttöAhlskog Tobias
56'MaaliPaakki Arttu
56'MaalisyöttöHaikonen Miro
59'MaaliOjala Vili-Valtteri
59'MaalisyöttöTorkinlampi Eero