Hermes B, B-Nuorten Mestiskarsinta

Hermes - IPK/KalPa  4 - 3 VL

Kokkolan jäähalli

Voitto voittolaukauskilpailun kautta, Hermes B

Hermes B pelasi kotihallissaan mestiskarsintaottelun IPK/Kalpa B-joukkuetta vastaan. Hesmes oli levännyt lauantain, kun taas IPK/Kalpa oli pelannut kotonaan ottelun Diskosta vastaan. Edellinen kohtaaminen joukkueiden välillä Iisalmessa oli päättynyt 4-3 voittolaukauskisan päätteeksi IPK/Kalpalle. Nyt oli revanssin paikka.

1.erä: Takkuinen erä Hermeksellä. Vastustaja rokotti jo toisella minuutilla hieman kotijoukkueen avustuksella. Pehmeää peliä omassa päässä ja läheltä ylös, jolloin Hugo oli aseeton. Hermeksen pelaajien syötöt eivät osuneet lapaan, liike heikkoa ja peli-ilme hukassa. IPK/Kalpa lisäsi johdon tilanteeksi 0-2. Muutama hyvä hyökkäys Hermekseltäkin ja siksi torjunnat ekassa erässä Hermes 11, IPK/Kalpa 12. Kahviovuorossa kun olin, ihan kaikkea pelitilanteita ei ehtinyt nähdä. Erätauko, kahvia ja pulaa, jokunen makkarakin myytiin.

2. erä: Yläparvella odoteltiin parempaa ilmettä. Mutta ei! Samanlaisena jatkui ottelu. IPK/Kalpa hienokseltaan hallitsi ottelun kulkua, eikä Hermes-kone käynnistynyt. Yksin kiekon kuljetusta, syötöt minne sattuu. Saatiin pelata ylivoimaakin, mutta ei tulosta. Ja niinhän siinä kävi taas tällä kertaa, että ottelun puolessa välissä ihan kuin vahingossa kiekko löytyi vastustajan lapaan keskellä Hermes puolustusaluetta ja röpelökiekko kimmoten maalivahdin yli. Tilanne jo 0-3. Samanaikaiset jäähyt erän loppupuoliskolla kummallekkin joukkueelle ja taas erätauolle.

3. erä: Erätauon aikana eli vielä katsomopuheissa toiveikkuus. Maali joka viiden minuutin välein ja oma pää puhtaana, niin ottelu voitetaan. IPK/Kalpan pelaaja joutui jäähylle heti alkuminuutteina. Ja nyt vihdoinkin Hermes heräsi. Ylivoimamaali ajassa 43.01, tekijänä Ehrström, syöttäjät Ahlskog ja Kuoppala Ar. Ilme parani heti kerrasta. Alettiin voittaa kaksinkamppailuja, syötöt napsahtivat kohdalleen, luistelu parani, näkyi yritystä joka pelaajalla. Ja yritys palkittiin hienon kuvion seurauksena ajassa 51,22 joukkueiden pelatessa tajavajaalla. Hermeksen Ahlskog nakkaa apinan selästään, kun onnistuu heiluttamaan maaliverkkoa hienon syöttelyn (Honkakoski, Kuoppala Ar) päätteeksi. Ja ainoastaan neljä minuuttia tästä, niin Hermes tasoittaa pelin 3-3. Nyt puolestaan Honkakoski saa kunnian "maalata", syöttäjina Ahlskog ja Mäenpää.IPK/Kalpa ottaa aikalisän. Erään ei tullut enää muita tapahtumia ja siirryttiin pelaamaan jatkoerää, 5 min kolmella kolmea vastaan.

Jatkoerä: Jatkoerän tärkeä sääntö on se, ettei luovuta kiekosta. Hermes onnistui pariin kertaan huudattamaan kotiyleisöä, mutta aivan ei onnistuttu. Jatkoerän jälkeen voittolaukauskilpailu.

Hermes HONKAKOSKI Elias. voittomaali 3-2

Tiukan kamppailun päätteeksi Hermes B voitti kamppailun 4-3 voittolaukauskilpailun ratkaistessa paremmuuden. Hieno voitto vaikean jakson jälkeen. Pisteet ovat tärkeitä IPK/KalPan ollessa myös yksi tasaisen lohkon mestikseen pyrkijöistä. Ensi viikonloppuna levätään otteluista. Seuraavat Hermes B:n ottelut Jyväskylässä kahden viikon päästä. Tsemppiä harjoitteluun!

Teksti JiiKoo, Kuvat Jari Ehrström

Tilastot

4 - 3 VL

IPK/KalPa
0 - 20 - 13 - 00 - 01 - 0
4'Jäähy: 2 minPeltoniemi Kalle
34'Jäähy: 2 minKuoppala Anttoni
43'MaaliEhrström Erik
43'MaalisyöttöKuoppala Artturi
43'2. maalisyöttöAhlskog Tobias
50'Jäähy: 2 minMäenpää Arsi
51'MaaliAhlskog Tobias
51'MaalisyöttöHonkakoski Elias
51'2. maalisyöttöKuoppala Artturi
55'MaaliHonkakoski Elias
55'MaalisyöttöAhlskog Tobias
55'2. maalisyöttöMäenpää Arsi
65'MaaliHonkakoski Elias