Hermes B, B-Nuorten Mestiskarsinta

Hermes - Diskos  4 - 1

Kokkolan jäähalli

Diskos B jäi sunnuntaina telineisiin, Hermes B:lle kolme pistettä

Hermes B pelasi viikonloppuna kaksi kertaa Diskos B:tä vastaan kotihallissaan. Lauantain peli oli alkuminuutteja lukuunottamatta huonoa peliä. Oliko kenties puseroon hiipinyt tunne helposta kotipelistä, sillä Diskos oli sarjataulukossa sillä hetkellä lohkon häntäpään joukkue. Hermes ei onnistunut maalipaikkojen luomisessa kuin ainoastaan väläyksittäin. Kotitappio lauantaina 2-4. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Pylväs ja Kuoppala An. Siitä ottelusta ei enempää!

Samat joukkueet asettuivat vastakkain sitten sunnuntain kotipelissä. Heti lämmittelyssä näki, että nyt Hermes aikoo puraista. Katsomoon aisti, että Hermes-pojat ovat käärmekeiton nauttineet ja olivat valmiina. Ja kun pelikello alkoi pyöriä, katsomonäkemykset osoittautuivat oikeiksi. Jo ensimmäisestä hyökkäyksestä luotiin maalipaikka. Ja kun kello osoitti aikaa 02.46, eilen maalin yläputkea kilisyttänyt "raataja" Ahskog venytti nuottaa, yläputken alle loistava laukaus. Tähän 1-0 maaliin saatiin avustajaksi Plusisaari. Ja vaikka ekassa erässä ei muita maaleja onnistuttu saamaan, osoittivat maalivahtien torjunnat missä päässä peliä pelattiin. Hermes Mattila 0, Diskos Luomala 13. Tosin eräs makkaranpaistaja kyllä väitti, että Mattila torjui kerran, mutta tilastoihin se ei kirjautunut.

Erätauon makkaranmyynnin ja kahvittelun jälkeen kääntyivät nenät jälleen kaukaloon päin. Meno jatkui raikkaana. Tosin Diskoskin pääsi muutaman kerran jo laukomaan maalia kohti, osittain ehkä siksi, että Hermes-pelaajia komennettiin jäähylle kolmeen kertaan. Mellin lisäsi Hermeksen johtoa ajassa 24.06. Weckman ja Haikonen saivat syöttöpisteet. Toisen Hermes-jäähyn aikana Rautaoja aavisti puolustusviivalla vastustajan syötön ja kiisi tekemään alivoimamaalin 3-0 . Jotenkin jo helpottava maali. Torjunnat toisessa erässä Hermes Mattila 14, Diskos Luomala 9.

Kolmanteen erään lähdettäessä oli jotenkin turvallinen olo katsomossa. Pelaajien peli-ilme oli jo kaksi erää osoittanut sen, ettei tänään notkahdusta tule. Valmennus sai huoletta peluuttaa neljää kenttää, eikä tarvinnut miettiä ketä kentälle laittaisi. Kolmannen erän alussa otettiin pariin kertaan pienet "painit", joten erän alkua pelailtiin kummankin joukkueen toimesta vajaalla. Hermes-pelaajalla oli useita maalipaikkoja sinetöidä ottelu, mutta ei vaan tällä kertaa onnistunut. Puhuttiiin varmasti milleistä. Erän puolenvälin jälkeen alettiin pelata ottelua jo maalivahdille, eli nollapeliä Mattilalle. Ajassa 54.34 Diskos onnistui kuitenkin ikäänkuin vahingossa luomaan ottelun harvoista maalipaikoista ja kiekko jouduttiin viemään keskiympyrään kavennusmaalin merkiksi. Diskoksen aikalisän jälkeen 58.55 joukkue yritti vielä kuudella viittä vastaan kavennusmaalia, mutta Hermeksen joukkuepuolustus pelasi ja ottelun kasvo, Ahlskog onnistui lyömään niitin ottelulle iskemällä kiekon tyhjään maalin, 4-1, syöttäjänä Heikkilä. Kolme pistettä Hermekselle.

Seuraavana viikonloppuna joukkueen matka käy Iisalmeen ja Kajaaniin. Tärkeitä pisteitä on silloin jaossa sarjataulukon sijoitusta ajatellen. Joukkue pelaa ottelun kerrallaan, eikä pisteitä kannata miettiä. Tämän päivän esityksellä ei ole huolta pisteistä. Niitä ropisee sopivasti, jos vain peli-ilme säilyy tällaisena.

Teksti JiiKoo, kuvat Jari Ehrström (ilmestyvät jutun loppuun kun kerkiävät)