Hermes B, B-Nuorten Mestiskarsinta

Hermes - Hokki  6 - 2

Kokkolan jäähalli

Rutiinivoitto Hermes B:llä

Hermes B sai lauantaina toisen kerran viikon sisään Kajaanin Hokki B:n vieraakseen kotihalliinsa. Edellinen kohtaaminen ja voitto oli varmistanut Hermekselle mestispaikan kevään sarjaan, kun taas Hokilla oli otteluun lähdettäessä ns. veitsi kurkulla. Ainoastaan voitto ottelusta olisi helpottanut Hokin tilannetta ajatellen mahdollista mestipaikkaa. Haermes vastavasti sai lähteä paineettomana otteluun.

Eka erä: Hokki taisteli ja pyristeli. Hermes pelasi vapautuneesti, mutta eii täysin virheettömästi. Varsinaiset maalipaikat erästä kuitenkin puuttuivat. Molemmissa päissä maalivahdit torjuivat maalitilanteet helposti. hermes harjoitteli alivoimaa neljän minuutin verran, Hokki vataavasti kaksi minuuttia. Erätauolle lähdettiin 0-0 tilanteessa.

Toinen erä: Erään tuli vähän tilastomerkintöjä. Ottelu kääntyi tässä erässä kuitenkin kotijoukkueen voitoksi. Mellin onnistui tekemään kaksi maalia, ensimmäiseen syöttäjänä Ahlskog, toiseen Honkakoski. Yksi Hermes-pelaaja kävi miettimässä tekosiaan erän puolenvälin paikkeilla. Alivoima kuitenkin toimii hyvin. Makkaraa tarvittiin katsomossa koneeseen viimeistään tässä vaiheessa, kun erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 2-0 tilanteessa.

Kolmas erä: Heti erän alkuun Mellin tekee päivän ”hatun”, kolmannen maalinsa ja samassa kuuluu ”naks”! Se taisi kuulua Hokin aitiosta. Syötöt antoivat kolmanteen maaliin Ahlskog ja Honkakoski. Hermes luo iloisella paineettomalla pelillä tilanteita ja se tuo tulosta ennen erän puoltaväliä. Joukkueen juniori, Lindqvist nostaa maalin edestä kiekon kattoon ja tuulettaa ansaitusti. Syöttömerkinnän saavat Plusisaari ja Kuoppala An. Tästä minuutti ja Herms saa jäähyn. Hokin valmennus tarttuu oljenkorteen ja ottaa maalivahdin pois pelaten 6-4 vastaan. Hermes voi pelata vapautuneesti purkukiekkoja kohti Hokin vartioimatonta maalia. Yksi purku on lähellä onnistua, mutta onnistujaksi löytyykin seuraavasta hyökkäyksestä Hokki. Ylivoimalla ilman maalivahtia tilanteeksi 4-1. Hetki tästä tuomaristo näki hyökkäyspäässä Hermes-pelaajan pitävän kiinni Hokki-pelaajasta ja jälleen jäähy. Katsomossa puristettiin penkistä, kun Hokki pelasi uhkarohkeaa peliä ottaen jälleen moken pois. Nyt Hermes alivoima kuitenkin toimii ja erän viimeinen neljännes alkoi Hokin aikalisällä. Jotain apua aikalisästä oli, sillä Hokin pelaaja onnistui kaventamaan yksilösuorituksella tilanteeksi 4-2. Haikonen lyö kuitenkin naulan arkkuun ajassa 56.31 kärkiveivillä ja rannelaukauksella, 5-2. Ja kun Lindqvist tekee vielä yhden, voitiin kotiin lähteä 6-2 voitolla.

Sunnuntaina sarjan viimeinen ottelu kotona RoKia vastaan. Ottelussa panosta ainoastaan RoKilla. Ottelu alkaa klo 15.30. Tervetuloa kannustamaan Hermes B:tä!