Hermes B, B-Nuorten mestis

RoKi - Hermes B-jun   1 - 3

Rovaniemi

Onnistunut "talvilomaretki" Rovaniemelle Hermes B:llä

Hermes B matkasi koulujen talvilomaviikolla joulupukin kaupunkiin, Rovaniemelle, pelaamaan B-jun mestiksen sarjapeliä. Ottelun aikainen aloitusajankohta pakotti joukkueen lähtemään "retkelle" jo perjantaina lumilinnakaupunkiin, Kemiin saakka. Hyvin nukutun hotelliyön ja vahvan aamupalan jälkeen joukkue saapui ottelukaupunkiin. Menneinä viikkoina tulossuunta oli ollut hieman alavireinen. Lisäksi viimeisten viikkojen sairausaalto oli verottanut sekä harjoitus- että pelaajarosteria. Mutta nyt oltiin ainakin lukumäärällisesti matkassa täytenä joukkueena, vaikka menneen viikon harjoittelu olikin ollut ainakin osalla pelaajista vielä vajaatehoista.

Klo 13.40 kiekko tippui jäähän. Aloitusvoitto Hermekselle ja kohti vastustajan maalia. Eka hyökkäys ja eka maali ajassa 00.15. Haikonen onnistuu tuikkaamaan kiekon maalivahdin selän taakse. Syöttäjät maaliin Lassila ja Honkakoski. Kotijoukkue ei tainnut olla vielä valmiina. Erä pelataan tasaisissa merkeissä.Hermeksen maalilla torjuntavastuun saanut Rajala pelaa hyvin, eikä kumpikaan joukkue saa kiekkoja maaliin. Varsinaisia tuhannen taalan paikkoja ei tule kummallekkaan joukkueelle.

Toisen erän alkuun Hermes pääsee ylivoimalle, mutta ennenkuin päästään edes alkuun, tuomitsee erotuomarikaksikko Hermeksellekkin jäähyn "rike aloitustapahtumassa". Ei ollut oikein pelin hengen mukaista. Jäähyt selvitetään ja pelataan hetki täysin ketjuin. Kuin varkain Rokin liukas laituri pääsee yllättämään Hermes-puolustuksen, riistää kiekon ja laittaa sen sisään. Tilanne 1-1. Erän loppuun saa Hermes kolme peräkkäistä jäähyä, mutta onneksi alivoima toimii. Laadukkaana lukkona Rajala maalissa.

Kolmannen erän alkaessa katsomossa on sellainen kutina, että peli saattaa kääntyä ihan kummalle joukkueelle vaan. Kumpikin teki ajoittain pieniä virheitä. Tunne katsomossa oli, että vahvimmin pelaava veisi ottelusta voiton. Ja kuin varkain Hermeksen Jylkkä on juuri oikeaan aikaab oikealla paikalla ja sai lyötyä kiekon pömpeliin ajassa 52.49. Tilastoihin pääsevät syöttöjen kera Rautaoja ja Plusisaari. Katsomossa jännittävät ja kannustavat Johanna, Sirpa, Anita, Maricka, Stina ja Liisa + epämääräinen miessakki. Usko Hermeksen voittoon elää. Viimeiset minuutit ovat jännittävimpiä, kun kotijoukkue otti aikalisän jälkeen maalivahdin pois pelaten 6-5 vastaan. Hermes onnistuu kuitenkin rikkomaan vastustajan peliä sen verran, että kiekko saadaan keskialueelle ja sekunteja kuluu. Lassila onnistuu sitten niittaamaan viimeisen naulan tähän arkkuun ajassa 59.20, laukaisemalla kiekon tyhjään maaliin.

Kotimatka hyvän päivällisen jälkeen Rovaniemeltä Kokkolaan on paaalljooon lyhyempi, kun on voitto vieraspelistä ja mukana kolme pistettä.

Hermes B:llä on pelaamatta vielä kolme ottelua, ennenkuin sarjasijoitus on selvillä. Tavoiteltu "final four"-paikka on kuitenkin jo menetetty. Nyt pelataan ainoastaan maineesta ja kunniasta. Aina on mukavampi voittaa kuin hävitä!

Teksti JiiKoo, kuvat Jari Ehrström (ilmestyvät jutun perään sunnuntaina)