Hermes Naiset , Naisten Mestiskarsinta lohko 2.

Hermes - UJK, Uusikaupunki  3 - 2

AW-Arena

Kausi jatkuu Mestiksessä....välitavoite saavutettu ! !

Ristiinkarsinnan toinen osaottelu UJK:ta vastaan oli alusta alkaen edellisen päivän avauspeliä huomattavasti kovatempoisempi. Vieraat olivat liikkeellä hyvällä jalalla ja pyrkien tätä kautta antamaan paineen tosi syvälle Hermes Naisten kenttäpäätyyn. Tässä UJK onnistuikin, ajoittain vaikeuttaen kotijoukkueen hyökkäyksien avaamista. Ensimmäinen erä olikin tasaista ja tiukkaa vääntöä,josta osoituksena 6-7 torjunnatkin. Hermes Naisten onnistuttua kertaalleen maalinteossa Laura Viitalan toimesta (Mikkonen,Ylitalo) niin ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 1-0 lukemissa. Toisen erän alku oli kotijoukkueelle synkkä UJK;n onnistuttua tasoittamaan pelin heti erän eka minuutilla. Muutoin ottelun toinen erä oli paljolti kamppailua kaukalon laidoilla ja kulmissa joukkueiden puolustaessa tiukasti oman maalinsa edustaa, Lisämaalien jäätyä näin molemmilta tekemättä siirryttiin toiselle erätauolle 1-1 tasalukemissa. Myös kolmannen erän alku oli kotijoukkueelle harmillinen vieraiden siirryttyä ottelussa 2-1 johtoon pelikellon osoittaessa vasta reilua kolmea peliminuuttia. Heti tämän jälkeen Hermes Naisten kahden peräkkäisen ja päällekkäisen jäähyn myötä vieraille tarjottiin mahdollisuutta siirtyä kahden maalin karkumatkalle ja samalla siirtää Mestipaikan ratkaisua kohden jatkoerää. UJK:n jätettyä tämän mahdollisuutensa käyttämättä, niin juuri jäähyn päätyttyä Hermes tasoitti pelin 2-2 Anniina Kylmäahon viimeistellessä Susanna Viitalan syötöstä. Tasoitusmaalin jälkeen kotijoukkue ei vetäytynyt puolustamaan Mestispaikkaan riittänyttä tasapeliä, vaan jatkoi aktiivista ja liikkuvaa hyökkäyspelaamistaan. Tämä tuottikin noin kahdeksan minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä 3-2 johtomaalin Alisa Kylmäahon siniviivalaukauksella Susanna Kuparin ja Ida Savolaisen toimiessa syöttäjinä. Tämän jälkeen Hermes Naiset ei antanut vieraille riittävän laadukkaita maalipaikkoja sen kahden tarvitseman lisämaalin tekemiseen. Ottelun päätössummerin soidessa Punaisen Hermespaidan Jumalrinnan alta kuultiinkin iloiset ja samalla myös vapautuneet voitonkiljahdukset, Joukkue oli ansaitusti hankkinut paikkansa lopulliseen kuuden joukkueen Mestikseen. UJK:n nuoren joukkueen peliesitykselle täytyy antaa Iso Käsi, ottelu oli vauhdikkaana ja tilannerikkaana paikalla runsaslukuisana ollutta yleisöä miellyttänyt. KUVA; Andrea Lindvall