Hermes B, Suomi-sarjan karsinta

Hermes B - JyKi B  7 - 4

Kokkola

Sunnuntai-iltapäivän kotiottelu Hermes B-JyKi B

Hermes B sai vieraakseen Suomi-sarjan karsintasarjan viimeiseen kotiotteluunsa Tikkakoskelta JyKi:n. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, niinkuin oli ounasteltu. Keskinäinnen koitos Tikkakoskella päättyi JyKi:n niukkaan kotivoittoon, joten Hermeksellä oli mielessä revanssi. Paine ensimmäisessä erässä oli JyKi:n päässä. 1-0 maali syntyi pelin viidennellä minuutilla ylivoimalla, maalintekijänä Pekkarinen. Syöttömerkinnät saivat Kalliokoski ja Liimatta. Mutta vain vajaa minuutti, oman pään virheestä JyKi rokotti tilanteeksi 1-1. Maaleja tehtiin vuorotellen. 2-1 Kalliokoski, Ahola ja Kuoppala. Pari minuuttia johtomaalista, tilanne 2-2 Jykin tasoittaessa.

Toisen erän alkaessa Hermes vajaalle. Jyki tekee johtomaalin ylivoimalla.. Mutta nuorukainen Haikonen purjehtii pian maalintekosektoriin ja sijoittaa kiekon sisään tasoittaen jälleen ottelun. Ottelun puoliväli lähestyy. Männistö saa hyvien syöttöjen seurauksena avopaikan, mistä ei erehdy. Hermes johtoon 4-3. Vielä kerran ottelu tasoittuu ajassa 36.14. Tuomarit hylkäävät Hermeksen maalin, kun Aholaa kaulailtiin maalivahdin alueella. Kiekko oli jo maalissa. Kovin on nihkeää!

Kolmatta erää lähdetään voittamaan. Kovan paineen seurauksena Jyki ottaa kaksi perättäistä jäähyä, jolloin Hermes pääsee kahden pelaajan ylivoimalle. Ja ylivoima tuottaa tuloksen. Ahola oikein nautiskelee, kun nostaa kiekon tyhjään yläkulmaan maalivahdin edessä. Syötöt antoi Kalliokoski ja Pekkarinen. Peli alkaa vapautua. Vähää ennen toisen jäähyn loppumista lisätään johtoa. Lyhyen huilihetken jälkeen ylivoimamaali Kallikokosken toimesta. Kolmanteen erään tehdään vielä yksi maali Aholan mailasta.Tarvainen antaa namupassin tähän maaliin vinottain viivalta. Kun vielä maalivahtimme Styrman ottaa rangaistuslaukauksen kiinni alkoi katsomossa helpottaa. Ottelun lopputulos kotijoukkueelle 7-4. Tätä kirjoittaessa APV oli voittanut KuKun, joten Hermes B:llä lohkovoitto ja Suomi-sarjan alkusarjaan paikka varmistui. Ensi sunnuntaina voidaan lähteä vapautunein mielin Kuortaneelle viimeiseen karsintaotteluun. Tällä tulevan sunnuntain ottelulla on merkitystä JyKille ja KuKulle. Toinen näistä joukkueista pääsee Hermeksen kanssa Suomi-sarjan alkusarjaan.