Hermes B, B-jun Suomi-sarja

Hermes B - Ahmat B  6 - 5

Kokkola

Hermes B:n viimeinen sarjapeli, kotivoitto

Sunnuntai-iltapäivän ensimmäisessä ottelussa Kokkolan jäähallissa vastakkain asettuivat B-junioreiden Suomi-sarjajoukkueet Hermes B-Ahmat B. Ottelun alla oli pientä haikeuden tunnetta ainakin allekirjoittaneella. Osa Hermes -98-syntyneistä pelaajista pelasivat ehkä viimeisimmän junioripelinsä. Valitettavasti kaikki jokkueen pelaajat eivät pystyneet pukea punaista pelipaitaa tänään päälle. Yhdellä kymppitilin täyttyminen toi automaattisesti huilipelin, yksi kuumeessa kotona ja yksi kipuilee kipsi kädessä. Hengessä kaikki olivat kuitenkin mukana. Sääntöjen sallimat neljä -97-syntynyttä pelaaja tulivat täydentämään puuttuvia oman joukkueen pelaajia.

Ensimmäinen erä luisteltiin päästä päähän tunnustellen. Välillä jäähyboxisissa istui kaksikin Hermes-pelaajaa samaan aikaan. Vieraat onnistuivat kuitenkin tekemään kaksi maalia, ei kuitenkaan ylivoimalla. Erätauolla valmennus puhui oman pelin pelaamisesta. Pyydettiin antamaan sydäntä mukaan peliin. Ja kenties tämä auttoi. Vain 18 sekuntia oltiin pelattu toista erää, kun punalamppu syttyi Ahmojen maalissa. Maalarina voimakkaan ylöstuonnin seurauksena Järvelä. Järvelä onnistui myös toistamiseen ajassa 26.45. Ja tästä vain muutama sekunti, niin Hermes siirtyi Männistön maalilla johtoon. Ahmat joutui turvautumaan aikalisään rauhoittaakseen pelaajansa. Erän loppupuolella Lindkvist onnistuu vielä kerran, joten toinen erä Hermekselle 4-0.

Kolmannen erän alku oli Hermekselle mahdollisimman huono. Ahmat aloittaa kirin ajassa 40,35. Ja neljä minuuttia myöhemmin tulee tasoitusmaali. Erän puolivälissä kummastakin joukkueesta käydään jäähypenkillä. Männistö siirtää kiekon ylivoimalla verkkoon. Tilanne 5-4. Mutta vielä kerran Ahmat tulee tasoihin. Ottelun päättyessä tasapeliin Hermes jäisi sarjataulukossa Ahmojen edelle paremman maalieron turvin. Tämä mielessä Ahmojen valmennus tekee ratkaisun ja ottaa maalivahdin pois aloituksen ollessa Hermes-päädyssä. Tällä kertaa ei riskinotto kannattanut. Järvelä tekee päivän kolmannen tyhjiin. Loppusummerin soidessa taululla on kotijoukkueen voittolukemat 6-5. Hermes B- sijoittuu lohkossaan kolmanneksi, Hokin ja S-kiekon jälkeen. Edellämainitut joukkueet lähtevät B-jun Suomi-sarjan lopputurnaukseen.

Hermes B-jun kiittää kaudesta! Ensi viikolla harjoittelu aloitetaan yhdessä A-junioreiden kanssa.