Hermes B1, B1 Suomi-Sarja

YJK - Hermes   4 - 14

Ylivieska

YJK suupala Hermes B:lle

Hermes B matkasi sunnuntaina Suomi-sarjan toiseksi viimeiseen otteluunsa Ylivieskaan. Ottelulla ei YJK:lle ollut suurta panosta, mutta Hermeksellä oli voitolla mahdollisuus varmistaa lopputurnauspaikkansa. Kotijoukkue tuli vastaan hyvin kapealla rosterilla. Sillä oli nimetty otteluun vajaa kolme kentällistä pelaajia. Sen sijaan Hermes oli liikkeellä neljällä ketjulla ja seitsemällä pakilla.

Ylivieskan hieno uudehko halli keräsi yleisöäkin toistasataa. Myös Hermes-poikien kannattajajoukko oli saapunut paikalle runsaslukuisena. Se saikin heti ottelun alussa todistaa, kun Peltoniemi sijoitti jo kolmannella peliminuutilla kahden tolpan kautta rankkarilaukauksen sisään.

Eka erä osoitti sen, että YJK B oli jopa haluton pistämään hiekkaa Hermeksen pelirattaisiin. Toinen maali tuli Hermekselle ylivoimalla ajassa 4:43 tekijänä Ahlskog ja syöttäjänä Vähäkainu. Tähän erään tehtiin vielä kome maalia Hermekselle. Ajassa 10:53 Jylkkä (Karjalainen), 13:37 Nygård (Ahlskog, Mellin) ja 17:29 Rautaoja (Peltoniemi, Seppä). YJK vaihtoi maalivahtiakin ekassa erässä, mutta meno jatkui. Toki yksi maali YJK:lle vähän kuin vahingossa.

Kahvitauolla katsomoanalyysiä: Miten pelaajat käsittelevät tilanteen? Peli tuntui olevan jo selvä. Pelataanko edelleen joukkueena, vai hiipiikö hyvä olo paidan alle? Toiseen erään YJK vaihtaa uudelleen maalivahtinsa. Kun runsas minuutti on pelattu toista erää, niin Hermeksen Ojala tekee Ahlskogin syötöstä Hermeksen kuudennen maalin. Hetki tästä, niin Haikonen saa rangaistuksen huitomisesta ja vielä kympin päälle vitsailusta. Tuomaristo näkee asian näin. Hermeksen peli sekoaa tämän jälkeen hetkeksi runsaiden jäähyjen muodossa. YJK saa kahden miehen ylivoimalla toisen maalinsa.

Muutaman minuutin sekavien otteluhetkien jälkeen Hermes saa jälleen juonesta kiinni. Erän loppuun tehdään kolme maalia: Ajassa 31:36 Seppä, 36:40 ylivoimalla Nygård (Ahlskog ja Ojala) sekä vielä 37:41 Vähäkainu. Erätauolle mennään tilanteessa 2-9.

Taisi Hermeksen valmentaja puhua erätauolla vähän tähän sävyyn: "Kuulkaa poijat, lätkä on joukkuepeliä. Turhat sooloilut ja omien henkilökohtaisten pisteiden metsästys unohdetaan. Omaa päätä kohden luistellessa ei selkä saa nousta, muuten penkki kutsuu" jne.

Komas erä: YJK vaihtaa jälleen maalivahtia. Joukkuetta herätellään, tai maalivahteja peluutetaan tasaisesti? Joka tapauksessa YJK onnistuu, erän neljännellä minuutilla luomaan maalipaikan ja tekemään kolmanne maalinsa. Tämän maalin jälkeen YJK jäähyilee. Kuoppala Anttoni tekee ylivoimalla Ojalan ja Ehrströmin syötöstä tilanteeksi jo 3-10. Ja hetki tästä YJK:n uuden jäähyn aikana Kuoppala Artturi laukaisee Ahlskogin ja Nygårdin hienoista syötöistä jälleen ylivoimamaalin, 3-11. Maaleja tehdään vielä lisää ajassa 52:33 kun Rautaoja saa kunnian sijoittaa kiekon verkkoon. Tämän maalin tarjoilee Seppä ja Peltoniemi. Hetki tästä Hermes-pelaajan jäähyillessa myös YJK tekee ylivoimamaalin. Ottelun maalimäärä kasvaa vielä kahdella, kun Hermes-pelaaja Ojala tekee joukkueen viidennen ylivoimamaalin ajassa 58:06. Ahlskog saa tähän maaliin päivän kuudennen tehopisteen. Ja vielä kuin niitiksi ottelun viimeisellä minuutilla Jylkkä kaunistelee joukkueen maalieroa vastustajaan. Ottelun lopputulos 4-14. Ei jäänyt epäselväksi kuka ansaitsee lopputurnauspaikan. Peli ei ollut Hermeksellä koko ottelun ajan kontrollissa, mutta nyt on kolme viikkoa aikaa pistää se asia kuntoon. Ensi lauantaina joukkue matkaa vielä viimeiseen vieraspeliin Vaasaan. Panoksena tuossa pelissä on lopputurnauksen lohkojako. Jos pisteitä lähtee tuolta pelireissulta mukaan, voi lopputurnauksen lohkojako suosia paremmin Hermestä.