Hermes B, B-Nuorten mestis

S-kiekko - Hermes B-jun   3 - 7

Seinäjoki 2

Vapautunutta peliä Hermes B:llä

Hermes B matkasi lauantaina B-juniorikauden viimeiselle vieraspelimatkalle Seinäjoelle. Viikko sitten S-kiekko oli käynyt Kokkolassa ja silloin Hermes osoitti kaapin paikan. Oliko Hermeksellä tarkoitus osoittaa se, että kotivoitto ei ollut vahinko eikä aikaisen otteluajankohdan aikaansaama tulos.

Ensimmäinen erä: S-kiekon kotikaukalo on pienikokoinen. Aikaa ja tilaa on vähemmän. Hermes lähti rohkeasti voimakkaalla karvauksella liikkeelle, mutta ensimmäiset maalitilanteet sai aikaan kuitenkin kotijoukkue S-kiekko. Ottelu alkoi selvästi tasaisimmissa merkeissä kuin viikko sitten Kokkolassa. Korkiakangas Hermeksen maalissa selvitti kuitenkin viimeisenä lukkona nämä ensimmäiset hyökkäykset ja laukaukset maalia kohtaan. Ja hiljalleen Hermeskin lämpeni. Ajassa 4:49 Jylkkä onnistui Plusisaaren syötöstä siirtämään Hermeksen johtoon. Hermes vei hienokseltaan ottelua. Peli ajautui kuitenkin liian usein kulmiin, mistä oli vaikea päästä hyviin maalipaikkoihin. Kotijoukkuekin onnistui luomaan pienen pyörityksen Hermes-päätyyn ja siitä tekemään tasoitusmaalin erän puolessa välissä. Hermes loi kuitenkin selvästi enemmän maalipaikkoja. Viimeinen tulee erän viimeiselle sekunnille, mutta summeri soi ennen laukaisua. Hermes-pelaaja saa ehkä aiheestakin käytöskympin, vaikka S-kiekon maalivahti onkin hereillä, eikä todellista loukkaantumisen vaaratilannetta synny.

Toinen erä; Hermeksen erä kaikilla mittapuilla. S-kiekko aloittaa jäähyilyn. Peliä yritettiin saada haltuun kotijoukkueen näkökullmasta pelaamalla kovempaa. Mutta tuomaristo alkoi komentaa S-kiekon pelaajia jäähylle selvien rikkeiden vuoksi. Ajassa 28:36 Heikkilä teki päivän ensimmäisen ylivoimamaalin maalin edestä. Syöttäjät Ehrström ja Honkakoski. S-kiekko ei ehdi pitkään pelata tasakentällisin, kun taas pelaaja komennetaan jäähylle. S-kiekon vlmennus sortuu äänekkääseen protestointiin tuomioista ja katsomon näkemyksen mukaan siinä kuuluu "naks", joukkueen selkärankka taittuu. Jäähyn aikana Hermes ja Heikkilä teki vieraiden kolmannen maalin, syöttäjät tähän maaliin Kuoppala Ar ja Honkakoski. Loppuerä pelattiin jo selvästi vapautuneesti. Maalivhtien torjunnat osoittivat sen, että Hermes oli ohjaajan paikalla. S-kiekko 25, Hermes Korkiakangas 4.

Kolmas erä: Hermes-pelaajien vapautuneisuus näkyi mm Mäenpään "muuveissa" joukkueen tullessa jäälle. Mäenpää otti hallin väliaikamusiikin omakseen ja kroppa heilui rytmin mukaisesti. Mitähän tästä seuraisi? S-kiekko pääsi koettamaan ylivoimaansa heti erän alkuun. Etsikkoaika kotijoukkueelle. Hermeksen alivoima oli kuitenkin hyvin aktiivista Hermes-valmennuksen huutaessa pelaajille jatkuvasti aktiivista paineistusta. Ja sehän tuotti tuloksen. Jylkkä onnistuu tekemään hienolla ylämummolaukauksella viemään Hermeksen jo 1-4 johtoon, alivoimamaali, syöttäjänä Karjalainen. S-kiekko rikkoo, hakkaa ja koukkii. Kolme Hermes-pelaajan mailaa löysi roskakorin. Hermes ylivoimalle ja jälleen Heikkilä, päivän kolmas ylivoimamaali, syöttäjinä Honkakoski ja Kuoppala Ar. Tuomaristo näki myös Hermes-pelaajilla rikkeitä. Erän puoleenväliin kaksi peräkkäistä jäähyä, osin jopa 5-3 kotijoukkueelle. Hermes alivoima toimii kuitenkin lähes täydellisesti, mutta ei ihan. Jälkimmäisen jäähyn viimeisillä sekunneilla S-kiekkokin onnistui ylivoimamaalissa. Kuitti tuli kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa. Hyvän hyökkäyskuvio, Lassila syötti Haikoselle, Haikonen laukoi, kiekko osui yläputkeen kimmahtaen b-pistekaarelle, puolustaja Kuoppala Ar lämää vastakiekkoon ja "musta reppussa". Lindqvist on seuraavana vuorossa ajassa 57:59. Ykkösketju (Haikonen, Lassila) onnistuu hyvillä kiekonsiirroilla luomaan "junnulle" maalipaikan, mistä hän ei erehdy. Pieni kauneusvirhe sattui erän loppuun. Hyökkäyspään aloituksessa tasavajaalla pelatessa, valmennus huutaa ohjeita aloittajalle ja laukojalle, aloittajaa vaihdetaan, pakki aloitukseen, aloitus hävitään, roolit unohtuu ja S-kiekon pelaaja läpiajoon. Kolme sekuntia ennen erän loppua S-kiekolle balsamia haavoihin kotijoukkueen tehdessä tasavajaalla ottelun lopputuokseksi 3-7.

Sunnuntaina Kokkolassa pelataan Hermes B:n viimeinen sarjaottelu klo 15:30 alkaen, vastassa RoKi. Ottelu on usean pelaajan viimeinen B-junioriottelu. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan. Sarjasijoitus on varmistunut, Hermeksen ollessa sarjassaan seitsemäs. Tavoitteeksi asetettu "final four" jäi muutaman harmittavan tappion myötä. Myös yksi vaikea viikonloppu sairasaallon myötä vaikutti väistämättä sarjasijoitukseen.