Terveisiä tyttöjen Pohjola-leiriltä
Julkaistu: 17.08.2021 00.00

Terveisiä tyttöjen Pohjola-leiriltä

Hermeksen U15-joukkueen maalivahti Annika Saastamoinen ja puolustaja Sarah Tissarinen osallistuivat 11-14.8.2021 tyttöjen Pohjola-leirille Kuortaneen Urheiluopistolla. Leirillä oli 2006-2008 syntyneitä tyttöjä joka puolelta Suomea.

Annika ja Sarah kertoivat, että leiripäivät alkoivat aikaisin ja loppuivat myöhään illalla. Leirillä oli paljon erilaista ohjelmaa ja tahti oli tiivis. Leirillä oli 3 jäätreeniä ja 3 peliä. Tytöt oli jaettu neljään joukkueeseen: Ronjat, Sannit, Meerit ja Petut. Jäällä hyökkääjien treenit oli hyvin suunnattu heidän pelillisiin tehtäviinsä ja sama koski puolustajien treenejä. Maalivahdeille oli omaa harjoittelua jäiden alussa ja valmennus antoi hyviä ohjeita treenien edetessä. Osa treeneistä oli samanlaisia kuin omassa joukkueessakin. Myös oheisissa oli paljon monipuolista toimintaa.

Tytöt kertoivat viihtyneen leirillä erittäin hyvin ja oli ollut mukavaa vaihtelua kun leirillä oli ollut vain tyttöjä. Leiriläisten kanssa oli ollut todella hauskaa ja tytöt olivat tulleet kaikkien kanssa helposti toimeen. Taso oli ollut aika lailla sama kuin omissa treeneissä ja treenaaminen aika samanlaista kuin pojissa, mutta ilman ”vaarallisia” tilanteita.

Mikä sitten oli parasta ja mitä leiri opetti?

- Leirillä oli hauskaa ja tottakai pelaaminen oli parasta. Hyvää ja positiivista palautetta sain ja leiri opetti erilaisia asioita kuten mm. millainen on huippu-urheilijan arki ja paljon siitä, miten puolustetaan oikein. Leiri teki minusta paljon vahvemman ihmisen, mutta opetti lisäksi, että aina on jotain parannettavaa. Leiri lisäsi innostustani omiin tavoitteisiin ja toivon, että pian pääsen taas pukemaan Leijona-paidan päälle, kertoi Sarah.

Annika oli samaa mieltä ja kertoi, että leirillä oli todella hauskaa. - Hienoa oli pelaaminen ja se, että sai nähdä oman tason ja kehityksen. Opin paljon uutta, esim. pelaajien liikkeiden lukemisesta ja pelin mukaan sijoittumisesta. Palautetta sain osaavalta valmennukselta, josta on hyvä ottaa neuvoja arkeen ja omaan harjoitteluun. Opin itsestäni sen, miten paljon voi kehittyä henkisesti jopa lyhyessä ajassa. Leiri lisäsi innostustani omien tavoitteiden suhteen.

Seuran uusimmat

Juniori Hermes RY
Kaarlelankatu 57
67100, Kokkola


Valmennuspäällikkö:
Joona Kangas

0400588042

joona.kangas@juniorihermes.fi

  
Kehitysvalmentaja
Gleb Starobinets
0407780018

gleb.starobinets@juniorihermes.fi


Taitovalmentaja

Tuomas Kokkonen

0408240360

tuomas.kokkonen@juniorihermes.fi