Hermes B, B-jun Suomi-sarjan alkusarja

Hermes B - TIHC B  8 - 4

Kokkola

Kotivoitto, Hermes B

Hermes B otti maukkaan kotivoiton TIHC:sta itsenäisyyspäivän kunniaksi. Tornion Ice Hockey Club B-juniorit olivat lähteneet "ethelään phelimatkhalle" . Hermes B hävisi harmittavasti hyvästä kiristä huolimatta lauantaipäivän ottelunsa S-kiekkoa vastaan. Katsomossa ja valmennuksen piirissä odotettiin sisuuntunutta ryhmää. Rosteri oli hieman muuttunut, mutta pääosin lähdettiin samalla ryhmällä. Itsenäisyyspäivän kunniaksi kuuluttaja oli valinnut soittolistaan 98-vuotiaan Suomen kunniaksi Masamme-laulun. Kummallakin siniviivalla seisoi ylväs peliryhmä paljain päin. Hieno hetki!

Kiekko jäähän! Heti alkuminuutit osoittivat, että nyt pojat ovat tosissaan. Tosin vieraat kävivät seitsemännellä minuutilla räppäämässä ottelun avausmaalin. Mutta Hermes ei tästä hätkähtänyt. Ajassa 13.16 komean kuvion päätteeksi Rintala teki kotijoukkueen avausmaalin Savirannan ja Liimatan syöttäessä. Ja runsas kolme minuuttia tästä Ahola kuittaa tilanteeksi 2-1. Männistö ja Lindgren löydetään syöttäjiksi. Ja vielä yksi maali Hermekselle, ns. pukukoppimaali ajassa 19.38, maalarina Männistö ja tikkaita piti pystyssä Stenfors Ra. Myhäilyä valmennuksen suupielessä?

Toinen erä: Lindkvist tulee esiin ja näpäyttää jo joukkueen neljännen maalin ajassa 25.30. Männistö tuntuu olevan tänään vauhdissa, koska syöttö löytää osoitteen. Toinen syöttäjä Stenfors Ra. Kapteeni Ahola saa jäähyn tuomariston näkemyksen mukaan estämisestä, vastustajan estetty kaveri suutahtaa ja huitaisee Aholaa. Molemmille boxia! Pelataan tasavajaalla. No Lindren läppää maalin, kun kentällä on kerran tilaa. Männistö ja Saviranta koskivat kiekkoon ennen häntä = syöttöpisteet kummallekkin. TIHC vaihtaa maaliin toisen veskarin. Auttoiko tämä? 32 sekuntia, niin vastustaja tekee pelin toisen maalin, myös tasavajaalla. Sitten vuorotellaan. 35.20 Hermes, Saviranta 6-2 (Lindgren). 36.14 TIHC 6-3. Ja jälleen erän loppuun ajassa 39.45 "pukukoppimaali" Heikkalan lyödessä maalin edestä kiekon verkkoon, 7-3, (Kinnunen, Ylitalo). Jälleen valmennus myhäilee!

Kolmas erä: TIHC 7-4 ajassa 44.09. Valmennus puree hieman huulta ja hokee penkin takana "Pelataan omaa peliä, pelataan joka tilanteessa omaa peliä, taistelua!". Vuorotellen käydään jäähypenkillä, mutta ylivoimat eivät tuota tulosta kummallekkaan joukkueelle. Ja ottelun yksi hahmoista, Saviranta tekee toisen osumansa ajassa 55.28 (Rintala, Tarvainen). Tilanne 8-4. Ottelu päättyy ja vastustajalle toivotetaan hyvää ja turvallista kotimatkaa. Jean Sibeliuksen juhlavuoden ja itsenäisyyspäivän kunniaksi kuuluttaja soittaa Finlandia-hymniä pelaajien kätellessä ja poistuessa pukukoppiin.

Ensi viikonloppuna lauantaina vieraspelimatka Kuortaneelle ja sunnuntaina 13.12. kotiottelu Ahmoja vastaan. Sitten ynnätään pisteet ja katsotaan riittävätkö ne varsinaiseen Suomi-sarjaan.