Hermes B1, B1 Mestiskarsinta

Hermes - SaPko  8 - 4

Kokkolan jäähalli

Eilen yö tänään kirkas päivä, Hermes B

Hermes B:llä oli menneenä viikonloppuna kaksi kotipeliä. Vastaan asettui lauantaina Jokipojat Joensuusta ja sunnuntaina SapKo Savonlinnasta. Lauantain peli oli varsinainen mahalasku ensimmäistä erää lukuunottamatta. Rökäletappio 0-10. Pelihuumori oli koetuksella. Mutta hyvän yöunen jälkeen Kokkolan halliin astui sunnuntaina...

AIVAN UUSI HERMES B. Vierasjoukkue SapKo oli käynyt lauantaina ottamassa kolme pistettä Vaasasta Sport akatemialta. He viettivät yön Vaasassa ja saapuivat Kokkolaan nälkäisenä... vai olivatko kylläisiä? Ottelun alkuminuutit näyttivät Hermeksen kannalta siltä, että kunhan ei vaan toistuisi eilinen. Ensimmäinen maali vieraille ylivoimalla ajassa 01.40. Hetki maalista tapahtui seuraavaa: Ilmeisesti alkulämpöjen aikana oli jonkun pelaajan housunkäänteeseen jäänyt ylimääräinen kiekko, kun yhtä-äkkiä kentällä olikin toinen kiekko. Kuitenkin vain toista kiekkoa pelattiin. Jäälle hyppäsi SapKon aitiosta kuudes pelaaja ja siitä joukkuerangaistus heille. Ottelun toisen tuomarin Savirannan täytyi käydä selventämässä sääntöpykäliä SapKon valmennukselle. Lähes tuhannen puhalletun ottelun kokemuksella löytyi sääntöpykälä ja Hermes ylivoimalle. Ylivoima ei tuottanut tulosta. SapKo lisää johtoaan ajassa 09.10. Hermes ei lannistu, vaan vastustajan jäädessä alivoimalle koukkaamisjäähyn seurauksena, Hermes kakkosylivoima tekee kavennusmaalin Erikin ohjatessa kiekon Tonyn ja Miron syötöistä. Kiekko keskelle ja tästä 10 sekuntia niin Hermes on tasoittanut pelin 2-2. Maalarina Joonas, syöttäjät Petri ja Kalle. Vastustajan valmennus reagoi vaihtaen maalivahdin. Ei muuten ollut maalivahdin maaleja, toteaa katsomo. Loppuerä tasaista pelaamista. Tauolle tilanteessa 2-2.

Toinen erä: Katsomossa pieni kylmä rinki (jossain) ja pelko toistuuko eilinen huono toinen erä, kun SapKo tekee toisen erän ekalle minuutille johtomaalin. Turhaa pelkoa, ei toistunut. Rautaoja tekee Peltoniemen hienosta esityöstä tasoitusmaalin ajassa 22:49. Tänään ei vastustaja pääse helpolla, näin on joukkue päättänyt. Erän puoltaväliä lähestyttäessä pääsee SapKon pelaaja miettimään tekosiaan väkivaltaisuuden seurauksena yksinäisten pelaajien puolelle, ihan omaan aitioon. Hermes pääsee ylivoimalle. Ylivoima ontuu edelleen. Hieman kähinää vihellyksen jälkeen ja SapKon pelaaja katsotaan aloittaneen painimisen. Hänelle 2+2 ja meidän pelaajalle 2 min. Hetki pelataan 5-3 vastaan. Ei onnistu vieläkään. Kakkosylivoima pelaamaan 5-4 peliä ja aivan ylivoiman viimeisillä sekunneilla Eki tekee päivän toisen osuman maalinedushässäkästä, syöttäjät Anttoni ja Akke. Jäähyille päästään vuorotellen. Mutta kumpikaan ei onnistu ylivoimissaan. Kun erää on jäljellä vajaa kolme minuuttia Jylkkä onnistuu maalinteossa, syöttäjinä Rautaoja ja Peltoniemi. Huh huh, tuumaa katsomo. Vastustajan vaihtopenkillä koko erän kuulunut ärinää. Valmennus on siellä lujilla pelaajien mentaalipuolen häilyessä. Hermes joutuu hieman kuin vahingossa kampitusjäähyn seurauksena alivoimaan ja kohta kahden pelaajan alivoimaan tuomariston nähdessä poikittaista mailaa maalinedustalla. Kun tästä selvitään ollaan askeleen lähempänä voittoa, tuumaa katsomossa nimeltämainitsematon Sammalmaa. Mutta ei aivan selvitty. Pukukoppimaali kahden pelaajan ylivoimalla SapKolle ajassa 39.56. Maalivahdin mailan kautta kiekko sisään. Styrre katsoo tauolla mailaa ja siinä lapa rikki. Siinäkö syy? Tauolle siirrytään kotijoukkueen johtaessa 5-4.

Kolmas erä: Kahvit on juotu ja syöty makkarat. Mitähän pelaajat nauttivat tauolla? Toivottavasti aimo annoksen itseluottamusta! Peli soljuu tasaisesti päästä toiseen. Kummallakin joukkueella selkeitä maalintekotilanteita, mutta jotenkin on sellainen kutina, että SapKon pelaajat on tuomareiden kimpussa. Ja jos tuomareiden kanssa aletaan väitellä tuomioista, jäädään yleensä kakkoseksi. Ajassa 45:53 Hermes pääsee ylivoimalle. Ykkönen jauhaa, mutta ei onnistu. Vähää ennen jäähyn loppumista onnistuu "pikkupoika!" Wikström tekemään Hermekselle päivän toisen ylivoimamaalin. Syötöt maaliin Nygårdille ja Haikoselle. Katsomo kuuli selvän naksahduksen. SapKo on tällä kertaa lyöty. Pari rangaistusta vielä SapKolle ja Hermes saa jälleen koettaa kahden pelaajan ylivoimaa. Sitä täytyy harjoitella, todetaan katsomosta, koska nytkään ei onnistu. Mutta 5-4 onnistuu. Ajassa 50:50 Hermekselle kolmas ylivoimamaali, laukojana Nygård ja syöttäjinä Haikonen ja Wikström. Vastustajan valmennus koettaa vielä tasoitusta ottamalla aikaisessa vaiheessa maalivahdin pois. Hermes onnistuu purkamaan tilanteen ja aloitus saadaan vastustajan päätyyn. Maalivahti palaa maalille. Sitten palaa jollakin käämit. Tuomari passittaa epäurheilijamaisesta käytöksestä SaKon pelaajan ottelurangaistuksen nimissä suhkuun. Viiden minuutin ylivoima, käytännössä erän loppuun saakka. Vastustajan valmennus yrittää vielä loppuun saakka, ottaa vielä kerran maalivahdin pois pelaten 5-5 peliä ilman maalivahtia. Kiekko pomppii ja polttaa Hermeksen pelaajien lavassa, käy välillä vastustajan tyhjän maalin tolpassa. Melliin onnistuu minuuttia vaille täyttäaikaa viemään Hermeksen 8-4 johtoon ylivoimalla tyhjään maaliin. Syöttäjiksi löydetään Kaunisvesi ja Ahlskog. Erän loppuun vielä rangaistuksia vastustajalle epäurheilijamaista käytöstä huitomisen ja huutelun muodossa. Tuomarit antavat palkan siitä, vaikka pelikello osoittaakin jo 60:00.

Hieno voitto Hermeksen B-junnuilta. Ensi perjantaina kotihalliin saapuu Sport akatemia. Tervetuloa kannustamaan Hermes voittojen putkeen! Ottelu alkaa klo 18:30.

T: JiiKoo, kuvat Jari Ehrström

Tilastot

8 - 4

SaPko
2 - 23 - 23 - 0
1'Jäähy: 2 minKuoppala Artturi
10'MaaliEhrström Erik
10'MaalisyöttöNygård Tony
10'2. maalisyöttöHaikonen Miro
10'MaaliRautaoja Joonas
10'MaalisyöttöPriuska Petri
10'2. maalisyöttöPeltoniemi Kalle
22'MaaliRautaoja Joonas
22'MaalisyöttöPeltoniemi Kalle
27'Jäähy: 2 minHaikonen Miro
29'MaaliEhrström Erik
29'MaalisyöttöKuoppala Anttoni
29'2. maalisyöttöKarjalainen Akseli
30'Jäähy: 2 minVähäkainu Valtteri
37'MaaliJylkkä Aleksi
37'MaalisyöttöRautaoja Joonas
37'2. maalisyöttöPeltoniemi Kalle
38'Jäähy: 2 minVähäkainu Valtteri
38'Jäähy: 2 minKuoppala Artturi
47'MaaliKuoppala Artturi
47'MaalisyöttöHaikonen Miro
47'2. maalisyöttöNygård Tony
50'MaaliNygård Tony
50'MaalisyöttöHaikonen Miro
58'MaaliMellin Miika
58'MaalisyöttöKaunisvesi Aleksi
58'2. maalisyöttöAhlskog Tobias