Hermes B1, B1 Mestiskarsinta

Hermes - RoKi  0 - 4

Jäähallin kaukalo

Hermes B kotitappio

Hermes B sai sunnuntaipäivänä vieraakseen RoKi B:n Rovaniemeltä. Ennen B-junioreiden ottelua Hermes A kyni Karhu-Kissojen karvat selkeällä kotivoitolla. Tämän olisi luullut antavan pienen lisäpotkun Hermes B:lle, mutta toisin kävi.

Otteluaika oli jouduttu laittamaan sunnuntaipäivän viimeiseksi. RoKi:n pelaajat olivat käyttäneet pitkän sunnuntaipäivän odottelun tehokkaasti hyödyksi ja osoittivat heti ottelun ensimmäisillä minuuteilla olevansa valmis. Kiekko liikkui lyhyillä terävillä syötöillä vapaille pelaajille. Hermes oli selvästi telineissä. Tsugin hyvät torjunnat eivät riittäneet ja ajassa 2.21 siirtyi vieraat 0-1 johtoon. Erän kuluessa alkoivat kotijoukkueenkin pelaajat päästä vauhtiin, mutta vaikka pari selkeää maaklintekopaikkaakin siunaantui, ei kiekkoa saatu pömpeliin. Maalivahiten torjunnat ekassa erässä lähes tasan.

Toinen erä: Ottelua ei voiteta jäähyaitiosta! Läpi ottelun kummatkin joukkueet ottivat jäähyjä poikkeuksellisen runsaasti. Oliko tämä puhdas työtapaturma, vai oliko raitapaidat kiukkuisella päällä? Toisessa erässä Hermeksellä 10 min jäähyjä, Rokilla 8 min. Ei kuitenkaan kummallakaan ylivoimamaaleja. Roki onnistui kuitenkin erän puolessavälissä kasvattamaan johtoaan 0-2:een. Hermekselläkin oli omat paikkansa, mutta kiekot nostettiin maalin yli. Olisi tarvittu pari napsausta tähtäimen siirtoa.

Kolmas erä: Sama kaava toistui. Pelaajia passitettiin jäähylle. Ajassa 54.55 Rokin pelaajalle jäähy korkeasta mailasta. Pelaajien kesken pientä kuittailua jäällä. Tässä tilanteessa tuomaristo kuuli epäurheilijamaista puhetta pelaajan suusta. Hermeksen pelaajalle määrätään iso rangaistus. Puoli minuuttia tästä sai RoKin toinenkin pelaaja jäähyn. Hermeksen valmennus oli hereillä ja otti aikalisän ja maalivahdin pois. Hetken viidellä kolmea vastaan. Maalitilanteita tulee, mutta ei kiekkoa saatu sisään. Ja niin siinä sitten kävi, että RoKi onnistui alivoimalla purussaan kohti Hermeksen maalia. Tilanne 0-3. Kun Roki saa kaikki pelaajat jäähyboxista pois, jatkuu vielä Hermeksen alivoima. Hyvän kuvion seurauksena Roki onnistuu vielä tekemään ylivoimamaalin. Pelin lopputulos 0-4 tällä kertaa.

Katsomon analyysina voisi todeta, että Roki pelasi hyvää kiekkoa. Tuki löytyi aina läheltä ja syötöt napsahtelivat ajoissa joukkuekaverille. Luisteluvoimassa ei Hermes hävinnyt tippaakaan. Jonkinverran voimassa maalinedustilanteissa. Jäähyjen poikkeuksellisen suuri määrä ihmetytti katsomoa, koska kotijoukkuetta on pidetty erittäin siistiä kiekkoa pelaavana ryhmänä. Maalitilanteita oli kummallakin joukkueella ja jos Hermes olisi onnistunut hyödyntämään ne parissa ekassa erässä, olisi lopputuloskin voinut olla toisenlainen. Pää pystyyn ja kohti uusia... onnistumisia!! ;)

T: JiiKoo

Kuvat Jari E

Tilastot

0 - 4

RoKi
0 - 10 - 10 - 2
4'Jäähy: 2 minNordström Kim
7'Jäähy: 2 minAhlskog Tobias
22'Jäähy: 2 minPeltoniemi Kalle
24'Jäähy: 2 minRautaoja Joonas
32'Jäähy: 2 minSeppä Riku
34'Jäähy: 2 minKuoppala Artturi
39'Jäähy: 2 minPylväs Robin
42'Jäähy: 2 minBränn Hugo
49'Jäähy: 2 minPriuska Petri
54'Jäähy: 5 minNordström Kim
54'Jäähy: 20 minNordström Kim
59'Jäähy: 2 minKarjalainen Akseli