Hermes Naiset yj, Naisten Suomi-sarja, lohko 1

Jokipo Ladies - Hermes   1 - 1

Joensuu hh

Hermes Naiset Mestikseen!

Hermes Naisten menestyksekäs viikonloppu Itä-Suomen kiertueella toi joukkueelle jo syksyllä tavoitteeksi asetetun Mestispaikan vähän jälkijunassa. Tasapeli 1-1 Joensuussa ja 0-1 voitto Lapinlahdelta toivat pistesarakkeeseen 3 pistettä lisää, lohkon kärkipaikan tässä vaiheessa sekä varman paikan kahden joukossa.

Lauantai-iltana vastustaja Jokipojat Ladies antoi kovan vastuksen, vaikka peli oli ensimmäisestä erästä alkaen suurimmaksi osaksi Hermes Naisten hallintaa. Maalinteko ja hyville maalipaikoille pääsy oli kuitenkin vaikeaa, johtuen vastustajan hyvästä ja kurinalaisesta puolustuspelaamisesta. Erätauolle lähdettiin 0-0 tasatilanteessa ja maalivahtien torjunnat, Hermes Laura Karhula 9 ja Jokipojat Melina Kummunmäki 15 torjuntaa.

Toiseen erään Hermes Naiset tuli päättäväisesti ja pelin painopiste oli ensimmäisen erän tapaan Jokipoikien päädyssä, mutta sama maalinteko-ongelma tuntui piinaavan joukkuetta. Vasta sitten erän loppupuolella ylivoimalla ajassa 34:25 joukkueen tähtisentteri Susanna Viitala päästi joukkueen piinasta ja vei raudanlujalla laukauksella Hermes Naiset 0-1 johtoon. Vaikka laukaus oli kova se upposi luvattoman helposti Jokipoikien maalivahdin kainalosta verkon perukoille. Maalin syötti Elisa Sippola. Erätauolle siirryttiin näissä lukemissa.

Kolmas erä alkoi Hermes Naisilta kyllä hyvin, mutta jokin musta hetki ja todella löysä oman pään pelaaminen kaiken lisäksi ylivoimatilanteessa kostautui kun ajassa 45:22 Jokipojat päästettiin maalin kulmalta tasoittamaan pelin ja tilanteeksi 1-1. Tämä ei onneksi Hermes Naisten peliä sekoittanut ja hyökkäyksiä saatiin vyörytettyä jatkuvasti kohti vastustajan maalia, mutta maaliin asti kiekkoa ei enää saatu. Näin pisteet jaettiin tuloksella 1-1. Maalivahtien torjunnat Hermes 9+9+6=24 ja Jokipojat 15+15+13=43.

Sunnuntai-iltana vastaan luisteli LL-89 Red Lights joka teki Hermes Naisten pelistä hyvällä luistelulla ja karvauspelaamisella todella vaikean. Kaksi ja puoli erää tahkottiin Lapinlahdella ilman maalia, vaikka pelin painopiste oli lähes kokoajan Lapinlahtelaisten alueella. Vasta kolmannen erän puolessa välissä, ajassa 49:54 Hermes Naisten vimmattu yritys tuotti tulosta kun Susanna Viitala ratkaisi ottelun siirretyn rangaistuksen aikana ja käänsi maalin edestä taitavasti rystylaukauksella taululle 0-1 voittolukemat. Maalin syöttivät todella loistavan pelin pelannut puolustaja Laura Viitala sekä joukkueen tehokas voimalaituri Sara Storbjörk. Maalissa Anna Ahlqvist pelasi hienon nollapelin 8+13+5=26 torjunnalla. Vastustajan maalivahdin Johanna Mikkosen torjunnat oli 10+18+17=45.

Vaikka maalinteko oli koko viikonlopun aikana todella vaikeaa ja tehopisteille kahdessa ottelussa pääsi vain Susanna Viitala 2+0, Elisa Sippola 0+1, Laura Viitala 0+1 ja Sara Storbjörk myös 0+1, niin koko joukkueen pelaaminen oli äärimmäisen hyvää joukkueelle pelaamista, sitoutunutta ja uhrautuvaista. Molemmat maalivahdit onnistuivat myös omassa tekemisessään todella hyvin ja antoivat joukkueelle mahdollisuudet voittoon.

Hermes Naisten osalta Suomi-sarjan viimeinen ottelu pelataan vielä viikon päästä Nivalassa ja sen jälkeen edessä on kevään Mestispelit ja luvassa uusia vastustajia.