Hermes B1, B1 Mestiskarsinta

Hermes - Hokki  7 - 4

Kokkolan jäähalli

B-jun suomisarja, kotivoitto

Hermes B-juniorit saivat lauantaina B-junioreiden suomisarjaotteluun vieraikseen Kajaanin Hokin. Edellisviikon katkera tappio Kemijärven Kiekolle oli unohdettu ja tehty viikolla kolme joukkueharjoitusta plus omatoimista harjoittelua niin päässä kuin kropassa.

Jo alkulämmittelyssä näki, että pelaajat olivat keskittyneempiä peliin kuin edellis viikonlopun kotiottelussa. Ensimmäisessä erässä pelitapahtumat aaltoilivat kaukalon päästä päähän. Tuomaristo jakeli jäähyjä, yhden kotijoukkueelle ja kolme vieraille. Kolmas ylivoima toi sitten tuloksen Haikosen nostaessa kiekon maalin kattoon hyvän kuljetuksen päätteeksi. Syöttäjäksi merkittiin Nygård.

Toisen erän alkuun Hermes onnistuu tekemään toisen maalin. Hyvä hyökkäys ja kulmasta vapaalle pelaajalle, Jylkkä 2-0 (Seppä, Peltoniemi). Mutta hyvää oloa ei saa päästää puseroon. Kuin varkain runsas minuutti äsköisestä Hokin pelaaja siirtää vieraat maalin päähän, tilanne 2-1. Hermes pääsee välillä koettamaan ylivoimaa, mutta ei onnistu hyvistä yrityksistä huolimatta. Mutta ajassa 27:34 "Kruunupyyn Ruoska" Viklöv lämää viivalta vastuttamattomasti vastustajan maalivahdin kainalon alta tilanteeksi 3-1. Ja pari minuuttia tästä kotijoukkue tekee neljännen maalin, maalintekijänä Ehrström (Haikonen). Toisen erän loppua lähestyttäessä katsomossa huokailaan: kumpa tilanne pysyisi toiselle ertauolle mentäessä tällaisena. Välillä pelataan runsas minuutti 3-5 vastaan ja alivoima kestetään. Mutta ei kestetä erän loppuun saakka, Hokki tekee toisen maalinsa 37 minuutilla. Toisen erän loppuun hieman painia oman maalivahdin suojelemiseksi. Pari miestä jäähylle kummaltakin, mutta voimasuhteet kentällä säilyvät 5-5.

Kolmas erä: Erän alkuun vähän sekaista pelaamista ja Hokki pääsee tekemään kolmannen maalin. Kestääkö Hermeksen kantti? Hyvin kestää! Runsas minuutti äsköisestä, niin Mellin tekee Hermeksen viidennen Haikosen syöttäessä. Hieman helpotti! Ja kun vielä Pylväs onnistuu ajassa 50:26, alkaa tuntua siltä, että voitto ja tärkeät pisteet tulee kotijoukkueelle. Mutta, mutta... Kuin varkain Hokin pelaajaa pääsee hyökkäysalueelle keskelle ja onnistuu yllättämään muuten hyvin pelanneen Brännin. Lisäjännitystä tuo peliin, kun Hermes pakki laukaisee hyökkäyssiniviivalla Hokin pelaajaa polkkareihin ja siitä pelaaja yksin läpi. Tsugi torjuu!!!! Nitro suuhun, kun Hermes joutuu vielä alivoimalle pari minuuttia ennen summerin soittoa. Hokki ottaa aikalisän ja maalivahdin pois. Hermeksen alivoima toimii kuitenkin erittäin hyvin. Hokki ei saa aikaan vaarallisia laukauksia ja kun Haikonen onnistuu kaukaa laukaisemaan tyhjiin, naksahtaa Hokin pelaajien selkäranka. Ottelun lopputulos 7-4 Hermekselle. Alla kuvasatoa ottelusta, kuvaajana Jari Ehrström.

Sunnuntaina vastaan asettuu YJK. Ottelu alkaa klo 14.20. Tervetuloa kannustamaan Hermes B voittoon!