Hermes B1, B1 Suomi-Sarja

KeKi - Hermes   2 - 7

Kemijärvi

Hermes B jatkaa lohkossaan voittoisaa peliputkea

Hermes B säilytti Suomisarjan lohkon 1 kärkipaikan voittaessaa Kemijärvellä selvästi KeKin 2-7.

Hermes B oli aloittanut peliin valmistautumisen jo lauantaina matkaamalla Kemiin. Ottelun ajankohta ja suhteellisen pitkä ajomatka olisi pakottanut joukkueen heräämään jo sunnuntaina aamuyöstä, mutta näillä järjestelyillä saatiin peliin valmistautumisen paremmaksi. Lounas Rovaniemellä ja pari tuntia ennen kiekon putoamista Kemijärvelle. Pakkasta ulkona noin -17 astetta, mutta KeKillä hieno lämmin halli.

Tosifanit eivät pelkää välimatkoja (eikä 2 €:n pääsylippuja!). Hermes B:n kannustusjoukkoja oli saapunut Kemijärvelle hieno sakki. Susanna, Mats, Sirpa, Anita, Marikka, Lasse, Johanna, Hannu, Sanna, Jarkko, Veeti, "typy", Mikael, Ann-Louise, pikkuveli, ja Jouni.

Ensimmäinen erä alkoi vähän hermostuneesti. Hermes ei oikein päässyt omaan peliinsä. Vastustaja oli luonut selvän "pesäpallotaktiikan"; kiekko kärkkyvälle pelaajalle. Viiden minuutin aaltoilevan pelin jälkeen päästiin hetkeksi ylivoimalle, mutta vain hetkeksi. Tuomaristo näki Hermeksen pelaavan kuudella. Joukkuerangaistus väärästä vaihdosta, vaikka kumpikaan vaihtoalueella vaihtava pelaaja ei pelannut kiekkoa. Tasavajaalla ja alivoimalla ei tule kuitenkaan ihmeellisiä tilanteita. Joukkueiden päästessä täyteen vahvuuteen, liukuu Priuska maalipaikalle ja punatekstinen Bauer lauloi. Pusu mailan varteen ja tilanne Hermekselle 0-1. Maalin syöttäjänä Rautaoja.

Peli vapautui hieman. Bränn torjui KeKin muutamat laukaukset. Kovin hyville maalipaikoille ei KeKi päässyt koko ottelussa. Ajassa 19.04 pääsee Nygärd maalipaikalle ja laukaisee läheltä kiekon ohi KeKin maalivahdin. Pukukoppimaali syöttäjina maaliin Seppä ja Rautaoja.

Toinen erä: Hermes tulee hyvällä jalalla pukukopista. Rautaoja sijoittaa kiekon kolmannen kerran KeKin verkkoon ajassa 21.48. Syöttäjänä tähän maaliin Nygård. Katsomoon taisi kuulua "naks", selkäranka taittui. Ja kun vielä hetken kuluttua "maalaa" Mellin (Kaunisvesi) vaihtuu keKin maalivahti.

Kovin kauan ei KeKin vaihdettu maalivahti ehdi maalillaan seistä (24 sek), kun Kuoppala Artturi laukaisee hyvän maskin avustamana tilanteeksi jo 0-5. Tähän maaliin syöttäjinä Ahlskog ja Ojala. Iloista meininkiä. Kuvaajalla kädet jäätyi, kun oma poika pääsi laukaisutilanteeseen. No kuva juhlijoista:

Vajaa kolme minuuttia tästä, pääsee Meriläinen maalintekoon. Laukaus keskeltä vastakiekkoon ja tilanne 0-6. Samat syöttäjät kuin edellisessä maalissa. Kuva ei tarkentunut. Kiekko käy hetken kuluttua seitsemännen kerran maalissa, mutta tuomari levittää kätensä; Ei maalia! Miksi, kysyvät Miikka jaTobias?

Ottelu näyttää ratkenneen. Sen huomaa myös Hermeksen otteistä. Kiekko alkaa polttaa, ajatus karkaa, pelataan hieman liikaa itselle jne. Omasta virheestä omalla puolustusalueella saa KeKin pelajaaja aivan kuin ilmaiseksi hyvän maalipaikan josta ei erehdy. 1-6. Ja toinen tilanne, mutta raudan kautta kiekko katsomoon. (Katso tarkasti ylärimaa!!!)

Kolmas erä: Pelailua... Haikonen onnistuu vihdoin. Pieni apina pois selästä. Syöttäjinä Mellin ja Nygård. Myös KeKi tekee yhden. Loppusummerin soidessa lähtee jäältä Hermes voittajana kuulemaan Nappulan (Eero) musiikkivalikoimaa. Nopeat loppulämmöt ja suihkuttelut ja ruokaa koneistoon s-ketjun huoltamolta. Kotimatka on pitkä ja tätä kirjoittaessa on heillä matka vielä kesken. Hyvää matkaa!!!

Teksti: JiiKoo ja kuvat "amatöörikuvaaja" Kuoppala, Jarille terkkuja! (valaistus heikko hallissa ja kalusto sitä sun tätä)