Hermes B, B-Nuorten Mestiskarsinta

Hermes - KKP/K-Laser Akatemia  5 - 4 VL

Kokkolan jäähalli

Hermes B:n viikkopelistä kaksi pistettä

Hermes B pelasi keskiviikkona nihkeän kotipelin mestiskarsintasarjassa KKP/K-Laaser Akatemiaa vastaan Kokkolan jäähallissa. Alun 10 min ennakoi Hermekselle "helppoa peliä". Pelissä oli erän alusta alkaen vauhtia ja jo toisen minuutin lähestyessä loppuaan saa Ehrström kiekon maalin edessä Heikkilältä ja siirtää Hermeksen 1-0 johtoon.Toiseksi syöttäjäksi löydetään Peltoniemi. Pelikellon edetessä tilanteet tasoittuvat ja KKP/K-Laser Akatemia saa juonesta kiinni. Erätauolle siirrytään kuitenkin 1-0 Hermeksen johdossa.

Heti toisen erän alussa Hermes-pelaaja saa rangaistuksen huitomisesta. KKP/K-Laser Akatemia näyttää mallia ylivoimapelaamisesta ja tarvitsee ainoastaan 22 sekuntia tasoittaakseen pelin. Hermeksen otteista paistaa epävarmuus. Pylväs onnistuu kuitenkin siirtämään joukkueen johtoasemaan ajassa 28.07. Mattila pelaa hyvin maalissa ja pitää torjunnoillaan Hermeksen johtoasemassa. Erän lähestyessä loppua Rautaoja huudattaa yleisöä tekemällä Hermekselle 3-1 johtomaalin. Lindqvist ja Torkinlampi saavat syöttöpisteet. Maalivahtien torjunnat toisessa erässä Hermes 14, KKP/K-Laser Akatemia 7.

Kolmannen erän toisella minuutilla vastustaja rokottaa, jälleen hieman Hermespelaajiien avustuksella. Mutta minuutin päästä tästä helpottaa, kun Kaunisvesi onnistuu Ahlskogin ja Paakin avustuksella siirtämään Hermeksen jo 4-2 johtoon. Mutta helpotusta ei kestä kauaa aikaa. Yksilösuorituksella KKP/K-Laser pelaaja tekee joukkueelleen kolmannen maalin kiertäen koko Hermeksen puolustusalueen ja laukaisten maskista kiekon sisään. Kylmä rinki jossain... Ja kun joukkue on päässyt hurmokseen kotijoukkueen pelatessa huonosti, vapauttaa pakin hyvä pitkä avaus vastustajan hyökkääjän läpiajoon ja niin peli on tasan. Vielä kun Hermes-pelaaja saa erän loppupuolella jäähyn nousee jännityskäyrä. Erä taistellaan ja edessä jatkoerä.

Jatkoerä aloitetaan vajaalla. Siitäkin selvitään. Hermes onnistuu luomaan muutaman hyvän paikan ratkaista ottelu, mutta ei lopulta onnistu siinä. Kiekko viedään jatkoerän päätteeksi keskelle voittolaukauskilpailun merkiksi. Hermes-valmennus tekee rohkean ratkaisun. Hyvin pelanneen Mattilan tiilalle vaihdetaan voittolaukauskilpailuun notkea Bränn. Bränn osoittaakin olevansa luottamuksen arvoinen. KKP/K-Laser Akatemian kaksi ensimmäista rankkarilaukojaa Bränn jäädyttää, kun taas Hermeksen Kaunisvesi ja Haikonen onnistuvat, Ottelu voitetaan maalein 5-4. Lopulta jonkinlainen palkinto, vaikka peli itsessään oli kotijoukkueelta huono. Pistemenetys kaihersi valmennustakin, mutta ehkä yön yli nukuttuaan heiltäkin saa hymyn.

Lauantaina 28.10. kotiluolaan vastaan asettuu Diskos. Ottelu alkaa jo klo 12.30. Tervetuloa aistimaan kiekkotunnelmaa!

Teksti JiiKoo, kuvat Jari Ehrström

Tilastot

5 - 4 VL

KKP/K-Laser Akatemia
1 - 02 - 11 - 30 - 01 - 0
1'MaaliEhrström Erik
1'MaalisyöttöHeikkilä Arttu
1'2. maalisyöttöPeltoniemi Kalle
15'Jäähy: 2 minHeikkilä Arttu
20'Jäähy: 2 minAhlskog Tobias
23'Jäähy: 2 minVähäkainu Valtteri
28'MaaliPylväs Robin
35'Jäähy: 2 minAhlskog Tobias
38'MaaliRautaoja Joonas
38'MaalisyöttöLindqvist Valter
38'2. maalisyöttöTorkinlampi Eero
42'MaaliKaunisvesi Aleksi
42'MaalisyöttöAhlskog Tobias
42'2. maalisyöttöPaakki Arttu
58'Jäähy: 2 minAhlskog Tobias
65'MaaliKaunisvesi Aleksi