Hermes B, B-Nuorten Mestiskarsinta

IPK/KalPa - Hermes   3 - 4 JA

Iisalmi

Hermes B IPK/Kalpan vieraana

Hermes B pelasi vierasottelun lauantaina Iisalmessa IPK/Kalpa B:tä vastaan. Pelaajilla oli ollut aikainen herätys joten hieman jännitti, miten joukkue on hereillä. Matkalla Pyhäjärvellä oli syöty tukeva puuroaamupala, joten ainakin energiatasot piti olla kohdallaan, kun kiekko tippui klo 12.50 jäähän. Ensimmäisen erän puolen välin jälkeen Hermes-pelaaja sai huitomisjäähyn ja siitä vain 21 sek niin toinen Hermes-pelaaja 5+20 min laitataklauksesta. Kotikatsomossa jännitys kasvoi, kun silmät pälyilivät tilastopalvelun sivua. Oliko ottelu ratkeamassa heti ensimmäiseen erään? Hermes-pelaajat taistelivat hienosti jäähyt pois, ja kun joukkueen juniori, Lindqvist ( syöttäjänä Ahlskog) onnistuu maalinteossa viimeisellä minuutilla, voi kuvitella, millainen tunnetila joukkueella oli ensimmäisellä erätauolla.

Toinen erä: IPK/Kalpan pelaaja otti erän alkuun kampitusjäähyn. Hermes-ylivoima kuitenkin ontui. Läpi kauden paistanut tehottomuus ylivoimissa ei tuottanut tälläkään kerralla tulosta. Mutta pian jäähyn päättymisen jälkeen tilastoihin pääsi Peltoniemi nappaamalla kiekon vastustajalta ja tekemällä 0-2 Hermekselle. Erän jälkimmäisellä puoliskolla yksi Hermes-pelaaja jäähyili, mutta kotijoukkue ei onnistu tälläkään kerralla. Hermes pääsi vielä erän loppupuolella jopa kahden miehen ylivoimalle, mutta tulosta ei syntynyt. Tilanteessa 0-2 erätauolle. Maalivahtien torjunnat oli kahden erän jälkeen; Hermes Mattila 19, IPK/Kapla Kuivalainen 14.

Kolmas erä: Hermes ylivoima pelasi varomattomasti. Vähää ennen jäähyn loppumista IPK/Kalpa onnistui tekemään alivoimamaalin. Varomattomuutta, ylipelaamista, tilanteen huonoa "haistamista"? Vastustaja pääsi peliin mukaan. Ja ajassa 46.43 IPK/Kalpa tasoitti. Kotona voi vain aistia, millainen penkkitunnelma oli. Mutta Hermes-joukkueen juniori, ottelun kasvo Lindqvist, osoitti pelihalunsa siirtämällä Hermeksen uudelleen johtoon vain runsas minuutti kotijoukkueen tasoituksesta. Pitkiä minuutteja kotona peliä seuratessa. Tunteetkin kuumenivat kentällä. Huitomista ja väkivaltaisuutta, kuitenkin jäähyt molemmille joukkueille. Kotijoukkueen pelaaja sai vielä 1 1/2 min ennen erän loppua jäähyn vastustajan mailasta kiinnipitämisestä. Hermes-valmennus ottaa aikalisän tähän hetkeen, kun näyttäisi ottelun voimasuhteet suosivan Hermestä. Mutta mutta... Aloitus voitetaan ja kiekko viivaan. Vastustajan peluri haisti tilanteen ja riisti kiekon, syötti ottelun toisen Lindqvistin läpiajoon ja niin oltiin tilanteessa 3-3. Ottelun toinen alivoimamaali IPK/Kalpalle. Hermes-valmennus puri huulet verille. Näinhän ei pitänyt missään nimessä käydä. Mutta peli on vain lätkää. Pieni tauko ja 3-3 vastaan jatkoerä. Hermeksen Haikonen onnistuu varmistamaan Hermekselle tärkeät 2 pistettä ajassa 63.26. Syöttäjät kentällä olleet Honkakoski ja Kuoppala An. Helpotuksen huokaus kuului penkiltä. Voitto on aina voitto, vaikka täyttä pistepottia tarjottiin Hermekselle.

Huomenna sunnuntaina pelit jatkuu Kajaanissa. Ottelu aloitetaan jo "kirkonmenojen aikaan" klo 10.15. Nyt tosissaan mitataan joukkueen kyky pelata niitä tärkeimpiä pelejä. Tsemppiä joukkueelle!

T: JiiKoo

Tilastot
IPK/KalPa

3 - 4 JA

0 - 10 - 13 - 10 - 1
12'Jäähy: 2 minWeckman Severi
13'Jäähy: 5 minRautaoja Joonas
13'Jäähy: 20 minRautaoja Joonas
19'MaaliLindqvist Valter
19'MaalisyöttöAhlskog Tobias
24'MaaliPeltoniemi Kalle
25'Jäähy: 2 minOjala Vili-Valtteri
48'MaaliLindqvist Valter
56'Jäähy: 2 minKuoppala Anttoni
63'MaaliHaikonen Miro
63'MaalisyöttöHonkakoski Elias
63'2. maalisyöttöKuoppala Anttoni