Hermes B, B-Nuorten mestis

Hermes B-jun - KJT Haukat  4 - 1

Kokkolan jäähalli

Hermes B puristi kotivoiton KJT Haukoista

Hermes B pelasi lauantaina viikonlopun ensimmäiseen kotipelin KJT Haukkoja vastaan. Viime viikonloppuna joukkue oli käynyt samaisen vastutajan kotihallissa Keravalla. Silloin KJT Haukoat olivat parempia. Sarja on kuitenkin osoittautunut hyvin tasaiseksi, joten voitiin odottaa tasaista kamppailua Kokkolan jäähalliin. Ja sitähän ottelu oli. Ensimmäisessä erässä kumpikin joukkue onnistui maalinteossa. Ensin kotijoukkueen Heikkilä onnistuu, jo ottelun toisella minuutilla siirtämään moken torjunnasta ponnahtaneen kiekon maalin perukoille. Syöttäjät maaliin Rautaoja ja Kuoppala Ar. Vierailijat ottivat kuitenkin ensimmäisessä erässä hienoisen johtajan paikan aiheuttaen enemmän Hermeksen malivahdille töitä, kuin vastaavasti Hermes onnistui toisessa päässä KJT:n mokelle. Ja lopulta hyvän syöttöpelin päätteksi KJT Haukkojen pelaaja onnistuu maalin edestä laukomaan tilanteeksi 1-1. Hermes-pelaajat jäähyilevät ekassa erässä kolmesti, mutta alivoima toimii, ehkä hieman onnellakin.

Toinen erä maaliton. Hermes pelaajat onnistuvat erän puolessavälissä muutamassa makeassa taklauksessa ja se muuttaa selvästi pelin suunnan. Yhteispeli alkaa löytyä paremmin ja laukaukset menevätkin erässä lähes tasan. Erän loppuun kuitenkin Hermekselle jäähy. Se oli erän ainut tilastomerkintä, ja sen myötä annettiin KJT Haukoille mahdollisuuden kääntää peli edukseen heti kolmannen erän alkuun.

Kolmas erä: Alivoima kestettiin jälleen Brännin hyvien torjuntojen myötä. Ja kun liike oli hyvää neljällä ketjulla sai viimein KJT Haukatkin jäähyn. Hermes tarvitsi 27 sekuntia ylivoimaa, kun pakki Kuoppala An onnistuu unelmalaukauksessaan viivalta. Kiekko yläkulmaan hyvän maskin myötävaikutuksella ja niin Hermes siirtyi johtoon 2-1. Syötön tähän maaliin antoi Lassila. Ottelun viimeisen kympin alettua siirtää Ehrström kiekon jo kolmannen kerran KJT:n maalivahdin taakse. Hyvän poikittaissyötön maalin eteen kiitävälle laiturille antoi Pylväs ja Jylkkä. Peli näytti ratkeavan. KJT:n valmennus ottaa jo tässä vaiheessa aikalisän, koska pientä turhautumista kuului vierailijoiden vaihtopenkiltä. Aikalisä ei kuitenkaan auta rauhoittamaan vierailijoiden rosteria. Hermestä helpottaa, kun vielä joukkue pääsee koettamaan ylivoimaansa. Naulan arkkuun löi ajassa 58.13 Rautaoja joukkueen "junnun" Lindqvistin syöttäessä. Jälleen maali aivan moken edestä. Hermekselle kolme pistettä ja keskittyminen pienen juhlinnan jälkeen huomiseen sunnuntain otteluun TPS Akatemiaa vastaan voi alkaa.

Su 21.1. klo 12.30 jääkiekkoviihdettä Hermes B - TPS Akatemia. Tervetuloa kannustamaan!