Hermes B, B-Nuorten mestis

Hermes B-jun - RoKi  7 - 5

Kokkolan jäähalli

B-junioreiden riemua, voitto viimeisestäkin ottelusta

Hermes B mestisjoukkue päätti ottelunsa hienoon kotivoittoon Rokista. Ottelulla ei sinänsä ollut merkitystä sarjasijoituksen kannalta, mutta aina on mukavampi voittaa kuin hävitä. Ottelu oli monelle pelaajalle ehkä viimeinen B-junioreissa. Iso osa joukkueen pelaajista saattaa pyrkiä Hermes A-junioreiden harjoittelu- ja peliryhmään tulevaksi kaudeksi.

Ottelu alkoi hieman tavanomaista poiketen pelaajaesittelyllä. Tuomaristo ja vastustajajoukkuekin oli juonessa mukana. Kuvasato esittelystä jutun lopuksi. Kypärät päähän ja kiekko jäähän. Parin viikon takainen Rovaniemen reissu mielessä pelaajat ja valmennus tiesivät odottaa vastaan hyvin luistelevaa joukkuetta. Ja sitähän Roki oli. Ehkä Hermeksellä oli etuna rosterin leveys, sillä Roki oli saanut jalkeille ainoastaan runsaat kaksi ketjua pelaajia, kun taas Hermes vyörytti neljää täyttä ketjua. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa vajaa neljä minuuttia, kun Hermes ylivoima tuotti tuloksen Kuoppalan tarkalla rannevedolla, hyvän maskin avustuksella. Syöttäjät maaliin ylivoimakentän pelaajat Lassila ja Haikonen. Roki tasoittaa kuitenkin pelin ajassa 11:15 hyvän kuvion päätteeksi. Roki ottaa erän loppuun joukkuerangaistuksen väärän vaihdon seurauksena. Ja kun allekirjoittanut on jo kaatamassa kahvia kuppiin, Plusisaari niittaa etukulmalta ylös pukukoppimaalin, ylivoimalla jälleen. Tämän maalin tarjoilee Heikkilä ja Honkakoski.

Erätauon jälkeen odotellaan iloista joukkuetta jäälle. Ja sieltähän se tuli. Mellin nappaa hyökkäyspäässä kiekon ja sijoittaa kiekon tarkalla rannevedolla maalivahdin ohi. Tilanne 3-1. Kun vielä Ehrström (syöttäjänä Karjalainen) onnistuu vajaa minuutti edellisestä hyvällä laukauksella viemään Hermeksen jo 4-1 johtoon, hiipii katsomoonkin jo hyvänolon tunne. Sehän on vaarallista, etenkin jääkiekossa. Roki vaihtaa maalivahtia ja herättää joukkuetta. Tämä auttaa... Hermes pelaajan istuessa jäähyllä alkaa RoKin takaa-ajo. Ajassa 25:43 vastustajajoukkueen toinen maali, ylivoimalla maalin kulmalta. Tuomaristo alkaa puhaltaa jäähyjä. Hermekselle tulee runsaan minuutin etsikkoaika kahden Roki-pelaajan istuessa minuuttejaan, mutta ylivoima ontuu. Ja kun Hermes-pelaaja on allekirjoittaneen mielestä (henkilökohtainen suhde rangaistuun pelaajaan) komennettu boxiin hieman kevein perustein, tekee Roki toisen ylivoimamaalinsa, tilanne jo 4-3. Hurmokseen päässyt Roki tasoittaa ottelun tasakentällisin ajassa 35:06 tilanteeksi 4-4. Joko Hermes-valmennuksella käy mielessä aikalisä? Sitä ei otettu, mutta niin nopeasti tilanne onkin toinen. Roki saa vielä yrittää ylivoimaa, mutta liian innokas meno kentälle kostautuu, jälleen joukkuerangaistus ja ylivoima raukeaa. Hermes pelaaja pääsee ajallaan jäähyltä ja ylivoimakuviot kuntoon. Erän viimeisellä minuutilla 39:01 Haikonen onnistuu tekemään ylivoimamaalin, syöttäjät Lassila ja Lindqvist. Helpompi hengittää, sillä Rokillakin oli tilanteita siirtyä johtoon. Siirrytään erätauolle syömään viimeiset makkarat ja puhumaan politiikkaa.

Kolmas erä: Riittääkö Hermes-potku pelaajilla? Väsyykö RoKi? Saadaanko tuulettaa viimeisen erän jälkeen voittotuuletukset? Erän alkuun Rokille jäähy. Hetken helpotus. Ylivoima ei kuitenkaan tällä kertaa tuo tulosta. Kelloa käytetään aikaan 49:15 kun Haikonen nakkaa puolilöysän kudin maalia kohden. Maalilla hyvä maski ja verkko venyy! Helpotti katsomossakin. "Peli täytyy osata pelata järkevästi loppuun saakka; välttää virheitä, mutta peruuttelemaan ei aleta!", arvelen valmennuksen puhuvan. Hyvää peliä kestää aikaan 55:42, kun RoKin pelaaja onnistuu kavennuksessa. Katsomossa pähkäillään, että tuliko kavennus liian aikaisin Hermeksen kannalta katsottuna. Kestääkö pää? Helpotuksen huokaus kuuluu katsomosta, kun Pylväs lisää Hermeksen johdon 7-5 tilanteeksi ottelun viimeisellä minuutilla. Roki yrittää vielä ilman maalivahtia, mutta summerin soidessa Hermes juhlii ottelun voittoa. Kättelyt ja hyvän ja turvallisen matkan toivotukset vastustajalle ja pakolliset poseeraukset jäällä. Katsomo antaa haikeat aplodit pelaajille. Tässäkö tämä nyt on?!

Hermes B-juniorit vanhempineen haluaa kiitää valmennusta, joukkueenjohtoa, huoltoa ja rahastonhoitoa ansiokkaasta työstä poikiemme eteen. Kiitos Marko R, Marko M, Kenne, Petri, Esa ja Johanna! Kiitos kaikki vanhemmat, jotka olette kuljettaneet, kannustaneet ja kustantaneet ja siten mahdollistanut nuorten poikien harrastuksen jatkumisen. Harrastus ehkä jatkuu suurella osalla pelaajista, mutta missä, sitä ei vielä osaa sanoa. Nyt pelaajat pitävät pienen tauon harjoittelusta ja sitten muodostetaan uudet harjoitteluryhmät.

JiiKoo vaikenee... Kiitos Jari Ehrström ansiokkaasta kuvaamisesta joukkueen peleissä!